NB I

Kimondták: jövőre is a bajnoki cím a cél a Vidinél

Kovács Zoltán sportigazgató reméli, hogy az Európa Liga-selejtezőben magabiztosan túllépnek az első fordulón.

A kedden szerződtetett új vezetőedzővel, Marko Nikoliccsal is a bajnoki cím a cél a legutóbb második Videotonnál. Kovács Zoltán sportigazgató csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, nagy csalódásként élték meg, hogy május végén csak ezüstérmet nyertek az NB I-ben.

– Eggyel több az ezüstérem, mint kellene, illetve mondhatjuk úgy is, hogy eggyel kevesebb, mert akkor a Magyar Kupa-döntőben is részt vehettünk volna – utalt arra, hogy a legjobb 32 között a harmadosztályú Budafok búcsúztatta a fehérváriakat az MK-ban.

Nikolics kiválasztásáról a sportigazgató közölte, szükség volt a frissítésre, ugyanakkor hasonló játékfelfogású, futballfilozófiájú trénert akartak, mint a pénteken távozott norvég Henning Berg. Emellett pozitívumként kiemelte, hogy a Partizannal legutóbb szerb bajnok és kupagyőztes tréner előrelépésként élte meg a váltást.

Ami a célokat illeti, Kovács Zoltán mindenekelőtt a bajnoki címet jelölte meg a következő szezonra. A nemzetközi porondról megemlítette, izgatottan várják az Európa Liga-selejtező június 19-i sorsolását, és remélik, hogy – a felkészülés részeként – magabiztosan túllépnek az első fordulón.

Olvasói sztorik