NB I

Görög hajómágnás tett ajánlatot a DVSC megvásárlására

Nagy a feszültség a kiesés elől az utolsó fordulóban megmenekülő, hétszeres magyar bajnok DVSC háza táján. A debreceni klubtól az idény végén több játékos is távozott, érkezőkről egyelőre még nincs hír, vezetőedzője sincs a csapatnak.

Állítólag a magyar futballisták körében nincs túl jó híre mostanában a Lokinak, mert sokan panaszkodnak Szima Gábor tulajdonosra. Az új stadion sokszor kong az ürességtől, a csapat gyengén szerepel, a többségi tulajdonos pedig hiába kapott engedélyt kaszinók üzemeltetésére, nem tesz bele annyi pénzt a működtetésbe, mint ahogy azt ígérte. Talán mindenki számára megváltás lenne a tulajdonosváltás, amire a Bors értesülései szerint az elmúlt napokban komoly lehetőség nyílt.

Az Olympiakosz Pireusz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz – aki május elején megvette az angol másodosztályban éppen bennmaradó, kétszeres BEK-győztes Nottingham Forestet – egy konzorciumon keresztül már konkrét vételi ajánlatot is tett Szimának. Állítólag a felek mindenben megállapodtak, ám a debreceni klubtulaj az utolsó pillanatban mégsem írta alá a szerződést, holott a görög hajómágnás hárommilliárd forintot tervezett a csapat felvirágoztatására költeni, a céljai között a bajnoki cím megszerzése és BL-szereplés szerepelt.

– Az egész teljes képtelenség – kommentálta az eladásról szóló pletykákat Szima Gábor a Borsnak.

Manipulálással, robbantással vádolják a vevőjelöltet

Marinakisz 2010-ben vette meg az Olympiakoszt, amely azóta zsinórban hétszer nyerte meg a görög bajnokságot, és a BL-ben is többször jutott a legjobb 16 közé. A Nottingham megvásárlására az Angol Futball Liga (EFL) engedélyt adott a görög milliárdosnak, aki ellen hazájában mérkőzésmanipulálás és egy játékvezető pékségének felrobbantása miatt vizsgálat folyik. Marinakisz állítja, nem követett el semmi törvénybe ütközőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik