NB I

Ezzel a kezdőcsapattal léphet pályára a Fradi az Európa Ligában

Az egyik szurkolói portál megtippelte az új szezon lehetséges felállásait.

A Ferencvárosi Torna Club Szurkolói nevű Facebook-oldal játszott a nevekkel, és a nyári igazolások fényében megpróbálta megtippelni, milyen kezdőcsapattal vághat neki az Európa Liga selejtezőinek a kupagyőztes Ferencváros.

„Van eddig három érkezőnk a hírek szerint. Priskin, Otigba és Gorriarán. Bár utóbbi kettőt hivatalosan nem jelentette be még a Fradi, de klubjuk hivatalos közösségi csatornáján megírta, hogy hozzánk jönnek. Véleményünk szerint mindhárom jó fogás lehet, így kezdőben a helyük. Felvázoltunk két lehetséges kezdőt a közelgő Európa Liga-selejtezőre” – írják.

„Szerintünk az első az esélyesebb, de a másodikat is meglépheti Doll, ha fiatalítani akar a csapaton és azt akarja, hogy minden csapategység lendületesebb legyen. Jó lenne, ja Lovrencsics végre a helyén játszana, és nem kényszerből jobb bekkben. Persze ez azt jelentené, hogy Varga kiszorul a csapatból, amit nem biztos, hogy meglép Thomas, hisz szinte az egyetlen játékosunk volt az utóbbi időben, aki kicsit fel tudta pörgetni a játékot, és végre a gólok is jöttek neki. Másik nagy kérdés, hogy csatárposzton Priskint vagy Bödét fogja favorizálni? Esetleg mindkettőt? Priskin talán mozgékonyabb mint Böde. Bödének is volt pár meccse, amikor dinamikusnak tűnt, de ez aztán hamar elillant, újra statikussá vált. Mi lehet ennek az oka, hogy néha be tudják gyorsítani? Persze, ha tudnák rá a választ a szakmai stábban, akkor biztos tudnák tartani azt az állapotot. Egy mozgékonyabb center egy mozgékonyabb társsal hatékony lehetne. Talán a Radó-Priskin páros hozza meg az áttörést? Sok a kérdés.” A másdik felállásnál egyébként csak tíz játékos szerepel a kezdőben, azaz egy labdarúgónak még jut hely valahol.

„A középpálya is tartogathat rejtélyeket. Gorriaránról az a hír járja, és ezt a videók is alátámasztják, hogy a középső szekció védekező feladatainak ellátása mellett nagy kedvel indul meg, és jól szolgálja ki a csatárokat. Erre nagy szükségünk lenne, mert eddig megindulásokra csak a két szélsőtől számíthattunk. Ha a középpályán is gyorsabbá és kezdeményezőbbé válna a játékunk az nagyban segítené a gólszerzést. De kire hárul a szűrés, ha Gorriarán előre is sokat játszik? Sok kérdésre kell választ adnia Thomas Dollnak. Reméljük, nem az EL-meccseken kezd el kísérletezni, hanem oda már egy kiforrott elképzeléssel megyünk.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik