NB I

A Fradi hátvédje arra törekszik, hogy a Bundesligában játsszon

A zöld-fehérek légiósa lehangolónak vél néhány dolgot Magyarországon.

A Ferencváros német légiósával, Oliver Hüsinggel készített interjút a WerderStube.de honlap. A Werder Bremen korábbi játékosa mesélt a beilleszkedéséről, a Bundesligáról, valamint arról, hogy milyen az élet Magyarországon.

– Egyedül élek Budapesten, de a barátnőm nagyon sokszor meglátogat. E mellett sokat vagyok két csapattársammal, Julian Kochhal és Janek Sternberggel, nagyon jó, hogy ők itt vannak. A magyar nagyon nehéz nyelv, néhány szót már tudok, főképp labdarúgással kapcsolatosakat és néhány csúnyát is – nevetett Hüsing. – Adottak a körülmények ahhoz, hogy szuper legyen a foci. Nagyszeri feltételek állnak rendelkezésünkre az edzéseken is, valamint saját éttermünk is van az új stadionban. A foci minősége viszont sajnos nem olyan jó, mint Németországban, itt ritkán vannak tele a stadionok – folytatta a középhátvéd, majd kitért arra, miben másabb Magyarország a hazájánál.

– Nagyon lehangoló volt látni a magyar kórházak állapotát, amikor meglátogattunk ott rákos betegeket, komoly különbség van a német kórházakhoz képest. A gyerekek azonban tudtak örülni, mert csak ezt az oldalt ismerik. Aztán voltunk egy iskolában is, amely semmiben sem hasonlított arra, ahova én otthon jártam. Ekkor jöttem rá, hogy milyen kiváltságos vagyok azért, hogy hol nőttem fel.

Hüsing a jövőjével kapcsolatban elmondta, jelenleg a Fradinál tervez, de célja, hogy visszatérjen a német fociba, azon belül is maximálisan arra törekszik, hogy a Bundesligában játsszon.

Olvasói sztorik