NB I

Több DVTK-játékos iránt is komolyan érdeklődnek más csapatok

Benczés Miklós jelezte, egyetlen diósgyőri labdarúgónak jár le a szerződése, de azt nem tudják, hány távozójuk lesz.

Az Észak-Magyarország a Diósgyőri VTK sportigazgatóját, Benczés Miklóst kérdezte többek között a nyári játékosmozgásokról is. A vezető természetesen konkrét nevekkel nem szolgált, de jelezte, több játékos is felkeltette más klubok figyelmét a tavaszi teljesítményével.

– Neveket biztosan nem fogok mondani, arra pedig nem tudom a választ, hogy mekkora mozgás lesz a keretben, mert ez attól is függ, hogy lesz-e távozó az élő szerződésűek között, és ha igen, akkor mennyien mennek el. Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője lenyilatkozta, hogy minden csapatrészben várható frissítés, azt én is meg tudom erősíteni, hogy erre irányul a törekvésünk. És, ahogy legutóbb, most is úgy dolgozunk az átigazolások terén: van a klubon belül egy team, amit nevezhetünk igazolási bizottságnak is, és ennek a mindenkori ügyvezető, cégvezető, sportigazgató, vezetőedző és utánpótlás-vezetőedző a tagja, és ezen a fórumon születnek meg a végső döntések a játékosokkal kapcsolatban, természetesen konzultálva a fő tulajdonosunkkal is – válaszolta a boon.hu érdeklődésére Benczés Miklós, akitől azt is megkérdezték: marad-e a tavalyi, határon túli magyarokat célzó stratégiájuk, amelynek eredményeként Szarka és Fülöp került Diósgyőrbe. – Ahogy azt télen tettük, ugyanúgy most is, elsősorban magyar játékosok igazolására törekszünk. De azért most más a helyzet, jóval nagyobb a kínálat-kereslet a játékospiacon, mint a téli időszakban volt.

Hozzátette, a kapus Antal Botond szerződése lejár, az ő ügye még függőben van, illetve több játékos is felkeltette a figyelmet a tavaszi játékával.

– Egy-két játékos iránt már most komoly érdeklődés mutatkozik, ami számomra nem meglepő, ugyanis a tavasz utolsó tíz bajnokiján szóhoz jutottak igazolták, hogy képesek jó teljesítményre – mondta Benczés Miklós.

A teljes interjú itt olvasható.

Olvasói sztorik