NB I

Komoly célokkal vág neki az Európa Ligának a Videoton

Kovács Zoltán sportigazgató szerint már fordulókkal korábban megnyerhette volna a bajnokságot a Vidi.

Megírtuk: péntek délután hivatalosan is távozott az NB I második helyén végző Videoton FC vezetőedzői posztjáról Henning Berg. A fehérváriak hivatalos honlapján Kovács Zoltán sportigazgató beszélt a váltás okairól, a lehetséges változásokról és az Európa Liga-célokról is.

– Ahogy azt már többen elmondtuk a klub részéről az elmúlt napokban, összességében csalódás volt a 2016-2017-es szezon – kezdte Kovács. – Egyrészt ősszel kiestünk a kupából egy NB III-as ellenféllel szemben, másrészt a bajnokságot sem sikerült megnyerni. A szezon elejétől kezdve azt kommunikáltuk, hogy ismerve a keret erejét és a klub lehetőségeit, az elvárás a bajnoki cím. Igaz, hogy az utolsó mérkőzésig volt esélyünk az aranyéremre, ám ez nem sikerült végül. Véleményem szerint már fordulókkal korábban megnyerhettük volna a bajnokságot, így bármennyire is fejlődött sok tekintetben a csapat az elmúlt egy évben, úgy döntöttünk, hogy megköszönve és elismerve a vezetőedző munkáját, az a legjobb, ha mással folytatjuk. Henning Berg nagyon korrektül állt a tárgyalásokhoz, mindkét fél szerint ez a legjobb döntés ebben a helyzetben, ezért is tudtunk közös megegyezéssel elválni – folytatta a sportigazgató, majd kitért az új tréner személyére és az új igazolásokra is.

A fotó és a címlapfotó a vidi.hu-ról származik.

– Minél előbb szeretnénk kinevezni az új vezetőedzőt. Június 8-án lesz az első edzés, addigra remélhetőleg megtaláljuk a legmegfelelőbb szakembert a posztra. Amint konkrétumokkal tudok szolgálni, azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat és a közvéleményt itt a vidi.hu-n, ahogy eddig is megtettük. Az biztos, hogy lesznek változások, de korainak érzem még, hogy erről beszéljünk, természetesen az új vezetőedzővel közösen alakítjuk majd ki a lehető legjobb keretet – mondta Kovács Zoltán, aki elárulta az Európa Ligával kapcsolatos célokat is.

– A célunk az, hogy jobban szerepeljünk a nemzetközi kupában, mint tavaly nyáron. Akkor a harmadik selejtezőkörben estünk ki, bár a dánok ellen kifejezetten jó teljesítményt sikerült nyújtanunk. Úgy gondolom, a csapatunk most előrébb tart, mint tavaly ilyenkor, ezt pedig a pályán be is kell bizonyítani.

Olvasói sztorik