NB I

Az élvonalból is keresték Várhidit

A Mosonmagyaróvár új vezetőedzőjét tökéletes feltételrendszer és nyugodt körülmény várja.

Szerdán jelentette be az NB II kilencedik helyén álló Credobus Mosonmagyaróvár vezetősége, hogy a következő bajnoki szezontól a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Várhidi Péter lesz az edző. A tréner két évig irányítja majd az óváriakat, a Rangadónak pedig elárulta, voltak-e már korábban is ajánlatai, és miért éppen a másodosztályú együttes mellett döntött.

– Tavaly nyarán távozott Tatabányáról az ismert okok miatt. Mivel töltötte azóta az idejét?

– Természetesen, mint minden labdarúgást szerető ember, én is figyelemmel követtem az NB I és az NB II eseményeit, valamint azokat a csapatokat is, ahol korábban már megfordultam. Naprakész vagyok a magyar fociból. Elfoglaltság szempontjából pedig továbbra is a tévés szereplés töltötte ki az időm egy részét.

– Lett volna lehetősége korábban is munkát vállalni?

– Igen, voltak megkeresések, az élvonalba is mehettem volna, de végül nem én lettem a befutó.

– Mikor vették fel a kapcsolatot önnel először az óváriak, és mennyit gondolkodott a lehetőségen?

– Gyorsan létrejött a megegyezés. Múlt hét pénteken beszéltem először Drescher Ottó elnök úrral, és gyors egyeztetések során sikerült tető alá hozni a megállapodást. Mindig is annak a híve voltam, hogy ha valahonnan megkeresnek, leülünk beszélgetni, korrektül tárgyalunk és a feltételeket megbeszéljük, akkor nem fogok sokáig várni arra, hogy lesz-e esetleg más lehetőség. Elmondtam az elnök úrnak, ha sikerül megegyezni, akkor a Mosonmagyaróvár ajánlata az első a számomra.

– Mi miatt döntött végül az NB II-s csapat mellett?

– Az elnök úr személye is fontos volt a döntés szempontjából, nagyon korrekt beszélgetéseket folytattunk, már először szimpatikus volt a számomra. Látom azt, hogy honnan indult el a Mosonmagyaróvár és hova jutott. Ez még azonban nem a vége, van még fejlődési lehetőség, a feltételrendszer tökéletesen adottnak tűnik, ezt már a saját szememmel is láthattam. Nyugodt körülmények között lehet dolgozni.

– Megfogalmazták már a csapat célját a következő bajnokságra?

– Mindig annak a híve voltam, hogy nem szeretem a konkrét célkitűzéseket olyan együttesnél, amelynél nem reális a feljutás az élvonalba. Hétről hétre kell készülnünk, és jobbnál jobb csapatot kialakítani, a végén pedig összeszámoljuk a pontokat.

– Milyen változtatásokat akar véghezvinni új csapatánál?

– Egy NB II-es csapatból a jó teljesítményt nyújtó játékosok mindig szeretnének feljebb kerülni, akik pedig gyengébben teljesítettek, távoznak. Van még hátra egy forduló, a vezetők sok játékossal tárgyaltak már. Akiknek élő szerződésük van, természetesen maradnak, akiknek pedig nincs, ott még további egyeztetésekre van szükség. Egyelőre nem szeretnék dobálózni nevekkel, posztokra szeretnék igazolni, de azt még nem lehet tudni, hogy mely posztokról mennek el a játékosok.

– A tévében továbbra is láthatjuk önt szakértőként?

– Igen, nincs akadálya, hogy egyszerre végezzem a kettőt. Tizenhét éve dolgozom a Sport Tv-nél, vagyunk már olyan jó viszonyban a szerkesztőkkel és a főszerkesztővel, hogy tudjuk úgy egyeztetni a programot, hogy ne ütközzön a két elfoglaltság.

Olvasói sztorik