NB I

A tempó aligha, de az NB I-es topklubok fizetései súrolják a Bundesligát

Hrutka János azt is elárulta: Megyeri Balázs iránt a német élvonalból van érdeklődés.

Kapcsolódó cikkek

A Honvéd NBI-es aranya után nem volt kérdés, hogy a labdarúgó Magyar Kupát is budapesti csapat nyeri idén, miután Ferencváros-Vasas döntőt rendeztek tegnap este, vagyis a bajnoki bronzérmes piros-kékek játszottak a negyedik zöldek ellen, büntetőkkel utóbbiak nyertek 1-1 után, és volt egy horror sérülés is. A fináléról és szezonról kérdezte Szombathy Pál műsorvezető a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban a volt fradista, kicsit vasasos Hrutka János sportmenedzsert.

– A Ferencvárosnak és a Videotonnak ilyen háttérrel legalább 10-15 ponttal kellene a tabella élén végezni. Ebben az évben ez nem így történt, és kisebb költségvetésű csapatok is odaférkőzhettek a bajnokság élmezőnyébe. A Ferencvárosnál régóta építkeznek, ezt kommunikálják a vezetők kifele is: a folyamatban lehet egy sikeres és egy kevésébe sikeres év is. A zöld-fehérektől ettől függetlenül idén is többre lehetett volna számítani. Az szerintem nagy probléma, hogy a Fradinál nincsen sportigazgató, nincsen olyan valaki, aki a szakmai döntéseket felvállalja.

– Azok a fizetések és lehetőségek, amelyeket a Ferencváros tud kínálni, azokat a Bundesliga 2-ben csak egy-két csapat tudja biztosítani. Versenyképes fizetések vannak Magyarországon, tudnak a magyar klubok olyan előnyöket kínálni, amiért sokan, akik mehetnének a Bundesliga másodosztályba, inkább nem mennek Németországba, hiszen az NB I-ben is tudnak úgy keresni. Ez nagy probléma, hiszen így nincs annyi motiváció, illetve teljesítményhez mért kereset.

Megyei Balázs jövőjéről

– Balázs tavaly három éves szerződést kötött a Greuther Fürth-tel, amiből eltelt egy év. Az elmúlt szezonban két mérkőzésen nem kapott lehetőséget, így mondhatjuk, hogy stabil alapembere volt klubjának. Több Bundesliga-csapat is érdeklődik iránta, a klubon belül pedig minden jel arra mutat, hogy mindenkinek jobb lenne, ha Balázs váltana. Ugyanakkor akkor sincs semmi probléma, ha marad a Fürth-nél, hiszen jó helyen van, végigjátszotta a szezont és ez a legfontosabb egy kapus életében.

Olvasói sztorik