NB I

Többen is távoznak a Mezőkövesdtől – jövőre a középmezőny a cél

Marek Strestík nyitott arra, hogy maradjon a klubnál.

Váltásban

A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapatánál három szakvezető tevékenykedett az előző szezonban: az évadot még Pintér Attila kezdte el, aztán folytatta Tomiszlav Szivics, míg a bajnokság utolsó négy találkozójára a felvidéki szakember, Radványi Miklós kapott megbízást.

Radványi Miklós stabilan a középmezőnyben zárna jövőre a Mezőkövesddel – erről az NB I-es klub vezetőedzője a boon.hu-nakadott interjújában beszélt.

– Megfelelően meg kell erősíteni a keretet. Csak abban az esetben lehet jó teljesítményt hozni, ha a csapatban van kellő, de egészséges konkurencia. Tudom, unalmas szavak, de én csak a munkában bízom, abban, hogy amit együtt közösen elkezdtünk, azt őszre tovább tudjuk fejleszteni. Már a bajnokság első részében arra fogunk törekedni, hogy minél több sikerünk legyen, és esetleg ne kelljen rettegni jövő tavasszal. Szlovákiában régebb óta él a 12 csapatos bajnokság, amelyben nem lehet egy meccsre sem kiengedni, maximálisan kell koncentrálni, hétről hétre, mert ha nem így van, akkor elhagynak az ellenfelek. Bízom abban, hogy 2018-ban ilyenkor arról fognak szólni a hírek, hogy a Mezőkövesd stabilan a középmezőnyben végzett – fogalmazott.

Beszélt a keret változásairól is.

– A keretünk 22 mezőnyjátékosból áll majd, ebben lesz két olyan helyi fiatal, tehetséges futballista, akik az ifjúságiaknál is szerepet kaphatnak. Kapusposztra három embert tervezünk. Még nagyon korai az idő bármiről is beszélni, de néhány dolog már körvonalazódik. Először is: vannak már olyan játékosok, akik biztos, hogy elmennek. Egyelőre kettő ilyet tudok, Tarmo Kinket, akinek le is jár a szerződése, és Marko Dinjart, akinek ugyan nem, de elköszönünk egymástól. Köti hozzánk a kontraktus Marek Strestíket és Molnár Gábort, róluk azt tudom mondani, hogy Marek egy nagyon jó képességekkel megáldott futballista, 8 éve ismerem, a cseh liga egyik legnagyobb reménysége volt. Beszéltem vele, jeleztem, ha végigcsinál egy jó alapozást, ugyanaz a Marek lehet, mint aki volt. Nyitott arra, hogy maradjon. Molnár Gabit is szeretném megtartani, de nem biztos, hogy sikerül. Előre szeretne lépni, ezért lehet, hogy karrierje, fejlődése szempontjából egy másik klubban fog játszani, olyanban, amelyik ezt biztosítani tudja neki. A lejáró szerződésű, kölcsönszerződésű játékosokkal is folynak a tárgyalások, hiszen vannak olyanok köztük, akiket megtartanánk. És persze érkeznek majd új emberek is.

– Június 15-én kezdünk. Lesznek tesztek, felmérések, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ki milyen állapotban tért vissza, és lássuk az újak állapotát is. Június 19-től egy héten keresztül fizikai alapozást csinálunk, szintén Mezőkövesden. Egy hónapunk lesz csak a rajtig, különösebben extrém elemek nem férnek bele, de amit tervezek, azt meg tudjuk valósítani. Három edzőmeccset játszanánk, az elsőt június 24-én, a harmadikat július 8-án, és még közte egyet, az ellenfeleket egyelőre nem tudom. Az is elképzelhető, hogy lesz még egy negyedik felmérőnk, de az egy alacsonyabb osztályú ellenfél ellen.

Olvasói sztorik