NB I

MK: Csukics megint fel akar mászni a kapufára

Negyedik kupagyőzelmére készül, a Fradival triplázna a légiós; Remili nem a két győztes bajnokiból indul ki.

Szerda este 19 órától a Vasas FC a Ferencvárosi TC ellen játszik a Magyar Kupa döntőjében. Az angyalföldiek a pályaválasztók, de a találkozónak a Fradi stadionja, a Groupama Aréna ad otthont – melyben a szezon során a Vasas kétszer is 2-1-re verte soros ellenfelét.

A Ferencváros szerb középpályása és osztrák hátvédje is játszott az elmúlt két győztes Magyar Kupa-fináléban a Videoton és az Újpest ellen. Érdekesség, hogy korábban egyetlen Fradi-légiós sem játszott három egymás utáni nyertes kupadöntőben. Ennek ellenére mindketten bizakodóak a Vasas ellen.

– Az egész csapat nagyon várja a kupadöntőt, amely nekem különleges is lesz, hiszen az elmúlt három évben mindig finálét játszottam a Ferencvárossal. Nem lesz könnyű mérkőzés, mert a Vasas nagyon jó csapat. Az utolsó két Groupama Arénában megrendezett bajnokin ráadásul nyert is ellenünk, de ez más meccs lesz, ez egy kupadöntő! Mindenki százszázalékosan oda teszi majd magát a pályán, remélem, egészséges lesz a teljes csapat és nyerünk. Van három Magyar Kupa-győzelmem, ebből kettőt a Fradival, egyet a Kecskeméttel szereztem. Szerdán meg akarom szerezni a negyediket, majd utána szeretnék újra felmászni a kapufára – mondta az FTC hivatalos honlapjánakVladan Csukics.

Dilaver szerint nincs veszítenivalója az ellenfélnek.

– A Vasas nagyon jó szezont zárt, bronzérmes lett a bajnokságban, így kvalifikálta magát az Európa-liga selejtezőjébe. Nincs vesztenivalójuk, könnyedén, nyomás nélkül futballoznak majd. Mi egy kupagyőzelemmel szeretnénk befejezni a szezont, hiszen ez nagyon fontos a klubnak és az összes játékosnak, mivel nagyon nehéz idényünk volt. Nagyon remélem, hogy szerdán egy jó meccsen nyerünk és jó érzéssel mehetünk pihenni – tette hozzá Emir Dilaver.

A Vasas honlapjánakRemili Mohamed nyilatkozott.

– Hogy az edzőnket idézzem: már nyár óta téma a kupa elnyerése, mert ez a legkönnyebb útja az európai kupaporondra való kijutásnak. Amikor nyáron szóba került, nem volt túl sok realitása, hiszen az előző szezonban majdnem kiestünk, de hála Istennek Oenning mesternek igaza lett. Minden esélyünk megvan a kupagyőzelemre, remélem ezt be is tudjuk bizonyítani – jelezte Remili, aki hozzátette: nem szabad abból kiindulni, hogy a bajnokságban kétszer is legyőzték a Fradit a Groupamában, hiszen ez egy teljesen más mérkőzés lesz.

Olvasói sztorik