NB I

A Honvédnál kell edzésre jelentkeznie a távozóban lévő támadónak

Zsótér Donát szeretné, ha minél hamarabb eldőlne a sorsa.

Az év NB I-es felfedezettje lett a bajnok Budapest Honvéd játékosa, Zsótér Donát, akinek meglehet, lassan szobrot emelnek saját kisvárosában, Kisteleken.

– Még nem voltam otthon, annyi teendő és ünnep volt a bajnoki címmel kapcsolatban – mondta a Délmagyarország szoborral kapcsolatos felvetésére nevetve a Tisza Volán nevelése.

– Tavaly nyáron kölcsönbe kerültem a Honvédba, és az első fél év nagyon hullámzó volt. Többször is játszottam, de nem kezdőként szálltam be a meccsekbe. A téli felkészülés nagyon jól sikerült, Marco Rossi vezetőedző több poszton is kipróbált, és a tavaszi szezonban már gólokkal, gólpasszokkal, jó játékkal segíthettem a Honvédot. Nem tartom magam sem technikás, sem gyors játékosnak, inkább az őszinte futballommal értem el a stabil kezdőtagságot. Tiszta szívvel hajtok a csapatért, a klubért.

Beszélt a saját sorsáról is.

– Most az egyik szemem sír, mert úgy tűnik, a kölcsönszerződés lejártával nem vehetek részt a Honvéd BL-szereplésében, viszont a másik nevet, mert Újpesten új kihívások várnak rám. A Honvéd és az Újpest is június 12-én kezdi a munkát, de mivel június 30-áig él a kölcsönszerződésem, így ott kell edzésre jelentkeznem. Szeretném, ha minél hamarabb eldőlne a sorsom, mert július közepén már indul az új idény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik