NB I

Thomas Doll szeretné, ha Orosz Pál ismét tetováltatna

A Fradi német edzője szépen akarja zárni a szezont, Leandro szerint nem garancia a sikerre a hazai pálya.

Szerda este a Ferencváros és a Vasas feszül egymásnak a Magyar Kupa döntőjében a Groupama Arénában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője, Thomas Doll, és a korábbi magyar válogatott hátvéd, Leandro mondta el várakozásait.

‒ Nagyon boldogok vagyunk, hogy sorozatban harmadszor MK-döntőbe jutottunk – kezdte a német szakember. ‒ Különleges dolog, ha úgy nézzük, a saját nappalinkban játszunk, azt kívánom, hogy sok szurkoló jöjjön kik és nagyszerű legyen a hangulat. Mindenki tudja, hogy olyan szezonon vagyunk túl, ami nem az elképzeléseink szerint alakult. Ezzel a játékosok is tisztában vannak, sokszor beszéltünk erről. Nagyon sok akadály állt előttünk az idény során, éppen ezért különleges dolog, hogy a szezon végén döntőt játszhatunk, itt a lehetőség, hogy elhódítsunk egy címet. Michael Oenning és én is, valamint a játékosok is várják a meccset, játszani akarnak, mindkét együttes mindent meg fog tenni, hogy döntőhöz méltó meccset lássunk.

‒ Örülnék, ha Orosz Pál barátom a következő tetoválását, azaz a kupát a karjára varratná, hiszen az azt jelenti, hogy megnyertük a meccset ‒ üzent az FTC Zrt. vezérigazgatójának a vezetőedző, majd kitért azokra a játékosokra, akikkel kapcsolatban már felvetődött néhány átigazolási pletyka. ‒ A fiúkat itt mindig tisztelettel kezeltük, néhányukkal már két-három éve együtt dolgozom, de annak ellenére, hogy most más utat választanak, fontos számukra ez a döntő. Akár egy héttel hamarabb is lejátszhattuk volna a finálét, de alapvetően jónak találom, hogy a bajnokság végén rendezik. Ha nem lettek volna hosszú válogatott szünetek, hamarabb befejeződött volna a bajnokság, a kupát is hamarabb játszottuk volna le, és több pihenőidő jutott volna a játékosoknak.

‒ Volt egy hosszabb megbeszélésem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal. Nagyon szép gesztus tőle, hogy a válogatottjaink nem vesznek részt a felkészülésén, hiszen július közepén már kezdünk készülni az új idényre és az európai porondra. Tudjuk, hogy miért alakult ilyen rosszul a szezonunk, éppen ezért fontos ez a meccs, hiszen nem végeznénk üres kézzel. Van néhány kérdőjel, Rju, Djuricin és Botka sérült, Koch sem százszázalékos, az orvosi csapat mindent megtesz, hogy felépüljenek ezek a játékosok, de egy csapatra valót biztosan ki tudunk állítani – zárta Doll.

‒ Játszottam már néhányszor kupadöntőben, vesztettem és nyertem is, de mindig különleges érzés itt pályára lépni – kezdte Leandro. ‒ Nem vagyok elégedett a szezonnal, egyénileg és csapatként sem volt eredményes. Már az elején kiestünk a BL-ből, nagy csalódás volt, és a folytatás sem sikerült jobban. A kupadöntő mindig más, a Vasas ellen mindig éles és kemény meccseket játszottunk, szerintem szerdán is ilyen kiélezett találkozóra számíthatunk. Csak úgy lehet nyerni, ha kevés hibával hozzuk le a találkozót. Az ember mindig próbál a következő feladatra koncentrálni, óriási lehetőség előtt állunk, és várjuk a szerdai meccset, szépen akarjuk zárni a szezont. Hazai pályán kaptunk ki kétszer is a Vasastól, tehát nem mondhatjuk azt, hogy tuti lenne a siker azért, mert a Groupamában játszunk – zárta az FTC hátvédje.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik