NB I

Remili a szezon elején még nevetett, amikor szóba került az európai kupaporond

Michael Oenning támadni akar a Groupamában, és kilencven perc alatt eldöntené a találkozót.

A Testvériség SE, a Csorna, a Győri ETO, a Dorog, az Újpest és a Mezőkövesd csapatain keresztül jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Vasas, amelynek vezetőedzője, Michael Oenning, valamint játékosa, Remili Mohamed állt a sajtó rendelkezésére hétfő délelőtt.

‒ Amióta a Vasas edzője vagyok, nagyon sok minden történt a klub életében – kezdte Oenning. ‒ A jelenlegi bajnokságban több döntő pillanat is volt, magaslatokkal és mélységekkel. A Fradi elleni mindhárom meccsünk különleges volt, főleg a második, amit rengeteg tizenegyes, kiállítások és utolsó perces gólok jellemeztek. Szeretnénk kézben tartani a döntőt, nem fogunk beállni védekezni és tizenegyesre játszani, támadószellemben lépünk fel, és a kilencven perc alatt el akarjuk dönteni a meccset.

A harmadik hely elérése szép eredmény a bajnokságban, lépésről-lépésre gondolkodtunk a szezon folyamán, főleg úgy, hogy tavaly a bennmaradás éppen megvolt. Mindegyik játékos szeretné megnyerni a kupát, szeretne valamilyen nyomot hagyni maga után, hiszen rengetek fiatal játékos lép pályára, sokuknak ez az első döntője. A szerdai időpont teljesen rendben van, mi edzők szeretjük a szerda-szombat ritmust, többet tudunk rotálni és több játékosnak adhatunk lehetőséget, éreztethetjük velük, hogy fontos részei a csapatnak. Nincsen sérültünk, mindenki a rendelkezésemre áll – zárta az angyalföldiek trénere.

‒ Első alkalommal játszom döntőt, nagyon várom már a találkozót – mondta Remili. ‒ Már nyáron mondta az edzőnk, hogy a legkönnyebb út az európai kupaporondra, ha megnyerjük a kupát. Ekkor még kicsit nevettem, hiszen a szezon elején jártunk, de szerencsére neki lett igaza. A kupadöntő teljesen más lesz, felesleges kiindulni abból, hogy a bajnokságban kétszer is megvertük őket az Üllői úton. Ebből azonban leszűrhetjük, hogy egyáltalán nem befolyásol minket az, hogy a Fradi hazai pályán játszik a döntőben – fejezte be magabiztosan a támadó.

Olvasói sztorik