NB I

Egymillióan a tévé előtt: nézőcsúccsal zárult az NB I

Az OTP Bank Liga 33. fordulójának hat mérkőzéséből az M4 Sport egyet élőben, egyet felvételről és május 28-ig kettőt ismétlésben is sugárzott. A két mérkőzés valamelyikének első sugárzásába 971 ezer fő nézett bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 11,1 százaléka. Az ismétlésekkel együtt a 33. forduló valamelyik mérkőzésébe eddig 1 millió 35 ezer fő nézett bele – írja az MLSZ honlapja.

A bajnoki címről döntő Honvéd–Videoton FC mérkőzés 340 ezer nézőt ültetett tartósan (AMR-adat) a tévé elé – ezzel ez lett a szezon legnézettebb bajnokija, a legalább egy percre bekapcsolódók száma 846 ezer fő volt, egy néző átlagosan 53 percet látott a mérkőzésből. A 21:33-kor felvételről közvetített FTC–Újpest is a tévé elé ültetett 136 ezer nézőt, ezzel a szezon felvételről közvetített mérkőzéseinek szintén a legnézettebbje lett.

A mérkőzéseket a mediaklikk.hu és az m4sport.hu felületen is követhették élőben az érdeklődők, itt további 85 ezren figyelték a mérkőzéseket élőben. A Merkantil Bank Liga 37. fordulójából a Puskás Akadémia–Balmazújváros mérkőzést közvetítette május 28-án az M4 Sport, ekkor az élő adásnak 43 ezer nézője volt. Az online nézők száma megközelítette a négyezret.

A fenti számokat összeadva elmondható, hogy a hétvégi bajnoki közvetítéseket több mint 600 ezren nézték tartósan a televízióban vagy az interneten, ami önmagában is kiemelkedő szám, és annak ellenére lett ilyen magas a nézettség, hogy az azonos kezdési időpontok miatt csak egy NB I-es bajnokit lehetett élőben sugározni.

Olvasói sztorik