NB I

„Déryné, vagy Blaha Lujza” ‒ a klubtulaj beszólt Lazovicsnak

George F. Hemingway számára a szerb csatár színpadi jelenete volt a bajnoki döntő legemlékezetesebb jelenete.

A Bp. Honvéd szombaton 1-0-ra legyőzte a Videotont a bajnoki döntőnek is beillő összecsapáson, az élvonal utolsó fordulójában, ezzel 24 év után ismét aranyérmes lett.

Hétfő délelőtt a kispesti klub tulajdonosa, George F. Hemingway a Bp. Honvéd közösségi oldalán nyilatkozott több témában. Arról is beszélt, melyik volt számára a meccs pillanata.

„Déryné, vagy Blaha Lujza, tehát Danko Lazovic színpadi fellépése volt a legemlékezetesebb, mert azt mindenki megjegyezte, amikor elkezdett ott fetrengeni. De a legkedvesebb az volt, amikor Eppel Márton belőtte a győztes gólt” ‒ mondta.

https://www.youtube.com/watch?v=YbObVV-B_eY

Azt is elárulta, már tudta az utolsó néhány hónapban, hogy Marco Rossi vezetőedző nem marad a klubnál.

„Sajnálom, hogy így alakult. A csúcson szeretne távozni, illetve olyan anyagi feltételeket szeretne valahol, ami nem a duplája, hanem a sokszorosa annak, amit mi tudunk neki fizetni. Úgy érzi, hogy ő ezt kiérdemelte, és ezt teljesen megértem” – tette hozzá.

Hemingway egyetlen játékos teljesítményét sem emelte ki. „Ehhez olyan csapategység kellett, amit csak 18 játékos tud produkálni. Ezekre a játékosokra óriási szükség van, mindegyikükre.”

A felkészülés június 12-én kezdődik, a Bajnokok Ligája-selejtező sorsolására június 19-én kerül sor, az első találkozót pedig július 11-én vagy 12-én játsszák. Erős ellenfélre számít a tulajdonos, hiszen nem lesznek kiemeltek. A bajnokság július közepén rajtol.

Mint elmondta, egy-két poszton szeretnének erősíteni, két-három kiszemeltjük van, de leginkább azt akarja, hogy a mostani csapat nagyjából együtt maradjon, és az akadémiáról vigyenek fel fiatalokat.

Ami az edzőkérdést illeti, nagyon sok önéletrajzot elolvasott, hat jelöltet meghallgattak személyesen is, Budapesten. Azért esett a holland Erik van der Meerre a választás, mert „benne megvan az, ami remélhetőleg a csapatot az élen tartja”.

A klubtulajdonos emlékeztetett rá, hogy a szezon előtt a dobogó, és ezzel a nemzetközi kupaindulás volt a cél, és ez lesz a következő évadra is. Az még nem dőlt el, ki lesz a másodedző.

Olvasói sztorik