NB I

Csányi elégedett: az elmúlt évadban fejlődött a magyar labdarúgás

Az MLSZ elnöke úgy látja, hogy a tizenkét csapatos bajnokság jól működik.

A RangAdó Díjátadó Gálát követően Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az M4 kamerája előtt adott interjút. Első kérdésként azt kapta, hogy tetszett neki a gála.

– Tetszett, mert azt gondolom, olyan teljesítmények születtek a pályákon az elmúlt bajnoki évadban, hogy a játékosok megérdemelték, hogy az elismerésük nagyobb nyilvánosságot kapjon, és mindez segíti a futball népszerűsítését, népszerűségének a növelését. Bízom benne, hogy amilyen támogatást kaptunk a Magyar Televíziótól, az M4-től és ugyanígy a többi tévétől, az internetes portáloktól, a nyomtatott sajtótól, ugyanezt megkapja a magyar labdarúgás a jövőben is, hiszen mégiscsak kiderült most, főleg a francia Európa-bajnokság után, hogy ez a legnépszerűbb sport Magyarországon – fejtette ki véleményt a szövetség első embere az m4sport.hu-n, majd értékelte a 12 fős OTP Bank Ligát.

– Azt gondolom, a 12 csapatos bajnokság beváltotta a várt reményeket két szempontból is. Egyrészt egyetlen csapatnak sem voltak pénzügyi nehézségei, tehát minden csapat zökkenőmentesen végig tudta vinni a bajnokságot. Másik oldalról viszont végig, az utolsó meccsig óriási harc volt a bajnokságért és a kiesés elkerüléséért is, tehát nagyon izgalmas meccseket láttunk. Azt gondolom, hogy nagyon sok jó színvonalú meccs is volt a bajnoki mérkőzések között. A 2016-2017-es bajnoki évadban én úgy gondolom, a magyar labdarúgás fejlődött – szögezte le.

A fiatal magyar játékosok szerepeltetéséről is elismerően nyilatkozott.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség most már évek óta ösztönzi és biztatja a csapatokat, hogy kevesebb külföldivel és több fiatal magyarral játszanak. Ez nagyon visszaigazolta a törekvéseinket, hiszen kevés külföldivel és sok fiatal magyarral játszó csapat – ez a Honvéd – nyerte meg a bajnokságot. Tehát igaz az, amit én mindig mondtam: a tehetséges magyar fiatalok nem rosszabbak a külföldi játékosoknál. Így lehet építkezni és összességében ez az alapja nemcsak jó bajnokságnak és remélhetőleg a több nézőnek, hanem a nemzeti válogatottaknak is. Nekem egyébként nincs gondom azzal, ha néhány külföldi játszik egy-egy csapatban, olyan külföldi, akitől lehet tanulni, hiszen ez is jót tesz a magyar labdarúgásnak. Csak azt nem szeretném, hogy az utánpótlásra költött nagyon sok pénz révén nevelt tehetséges játékosok végül nem kapnának lehetőséget Magyarországon – mondta.

Az elkövetkezendő válogatott mérkőzésekről is ejtett pár szót.

– Andorra ellen nyerni kell, hiszen nem adtuk még fel a világbajnokságra való kijutást, mert matematikailag még megvan az esély, és megvernénk Svájcot meg Portugáliát is és a többi hátralévő csapatot, akkor még lenne esélyünk. Én bízom benne, hogy az andorrai meccs is és az oroszok elleni barátságos találkozó is nagyon jó alkalom lesz arra, hogy a jelentősen megfiatalodó magyar válogatott tagjai összeszokjanak és egy erős csapat alakuljon ki.

Az interjúban Csányi Sándor beszélt még a női labdarúgásról és annak szerepéről, valamint abbéli reményének adott hangot, hogy az OTP Bank Ligában a játék még gyorsabb lesz.

Olvasói sztorik