NB I

Meglett a következménye a könnyű újpesti kapott góloknak

Összefoglalók és edzői nyilatkozatok az NB I utolsó fordulójából.

Ferencváros–Újpest 2-0

Thomas Doll, FTC: – Azzal szeretném kezdeni, hogy a Honvédnak, valamint kollégámnak, Marco Rossinak gratulálok a bajnoki címhez. Azt gondolom, hogy egy teljesen más arcú Ferencvárost láthattunk a múlt héthez képest. A héten azon dolgoztunk, hogy sokkal stabilabb, kompaktabb legyen a csapat. Ezt a fiúk megoldották! Nagyon keveset engedtünk az ellenfélnek, nagyon jó labdákat íveltünk előre, a támadósorba. Sokkal hamarabb eldönthettük volna ezt a mérkőzést. Nagyszerű volt a hangulat a stadionban, köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak, akik az utolsó bajnoki mérkőzésen is támogattak bennünket. Az volt a legfontosabb, hogy a játékosok, a csapat önbizalmat szerzett a szerdai Magyar Kupa-döntőre. Most regenerálnunk kell, van sansz rá, hogy néhány sérült játékosunk felépüljön a döntőre, várjuk már a találkozót! Nagyon szép dolog lenne, ha tele lenne a stadion szerdán, és drukkereink támogatnának bennünket a döntőben is! Egy mérkőzés során soha nem nyugodt az ember, mert tudom, hogy akár a végén is eshet egy-egy gól. A hét során jó érzésem volt, látszott, hogy jól érzik magukat a játékosok, jól dolgoztak. Fontos, hogy nem kaptunk gólt, és látta a csapat, hogy mit kell tennie, hogy egy ilyen találkozót megnyerjen. Dicséret illeti a fiúkat. Természetesen szívesen lettünk volna harmadikok, de sajnos a szezon során túl sok pontot elajándékoztunk. Az egész idei bajnokság egy kicsit furcsa volt, már ősszel is. Nem volt egy olyan csapat sem, amelyik nagyon el tudott volna húzni a többiektől, mindenki sok pontot veszített, a Vidi és a Honvéd is csak a végén tudott elhúzni. A különböző csapatokban látni reménykeltő játékosokat, és néhány csapat taktikailag is fejlődött. Sokat kell még dolgozni, de jó úton jár a magyar bajnokság.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az eredeti koncepció az volt, hogy középen lezárjuk a területeket és minél kevesebbszer engedjük a hazai játékosokat labdához. Sajnos ez nem sikerült, sok hibával futballoztunk, amelyeket a zöld-fehér csapat kihasznált ellenünk. Könnyű gólókat kaptunk, és ennek meg is lett a következménye.

Forrás: fradi.hu, ujpestfc.hu


Vasas–Mezőkövesd 1-1

Michael Oenning, Vasas: – Nagyon örülünk a harmadik helynek, csalódott lettem volna, ha nem sikerül azt megszerezni, főleg úgy, hogy a meccsen is látni lehetett, hogy megérdemelt ez a pozíciónk. Jó játékosokból áll a Vasas, akik küzdenek a céljaikért – ezen a találkozón is hátrányból jöttünk vissza. A harmadik hely egy jutalom, ezért a fantasztikus szezonért – örülök, hogy ezt együtt éltük meg.

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – Felszabadultan, időnként tetszetősen futballoztunk. Sajnos az első félidőben csináltunk egy buta hibát, utána Fótyikot kiállították. A második negyvenöt percben rendeztük sorainkat, nagyon örülök annak, hogy a szünetben megbeszélteket azt maximálisan teljesítették. Rúgtunk egy szép gólt egy kontra végén. Utána természetesen kilenc emberrel nyílt futballt nem játszhattunk, vártunk a Vasasra, ami jött és egyenlített. Igazságos a döntetlen.

Forrás: mezokovesdzsory.hu


Paks–MTK 1-1

Csertői Aurél, Paks: – Elsőként gratulálni szeretnék a fiúknak, egy nagyon szép eredményt értünk el a bajnokságban ezzel az ötödik hellyel. Ami a találkozót illeti, ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Ellenfelünknek is voltak lehetőségei, míg mi rengeteg veszélyes kontratámadást vezettünk. Megszereztük a vezetést, de a végén kiengedtük a meccset a kezünkből. Ugyanakkor bánkódásra nincs okunk, hiszen megszereztük az ötödik helyet. Ha az egész szezonra tekintek, akkor elmondhatom, hogy volt tartása a csapatnak. Voltunk mi is nehéz helyzetben, de sikerült kilábalnunk belőle.

Tamási Zsolt, MTK: – Úgy érzem, mindent kiadtak magukból a srácok a mérkőzés során. Több forgatókönyvre készültünk abból a szempontból, hogy mit tudunk a meccs alatt változtatni a támadószekciónkon. Ahogy az egész szezonban, sajnos most sem voltunk elég veszélyesek a kapu előtt, ráadásul hátrányba kerültünk a paksi gólt megelőző labdavesztés után.

Forrás: paksifc.hu, mtkbudapest.hu


Diósgyőr–Debrecen 1-3

Bódog Tamás, DVTK: – Mindenekelőtt köszönöm a paksi csapatnak és Csertői Aurélnak az MTK elleni pontszerzést! Ha ők nincsenek, akkor ez a történet nem jöhetett volna létre – ahogy mondani szokás. Ma kikaptunk három-egyre, de ettől függetlenül nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak. Helyzeteket alakítottunk ki, uraltuk a mérkőzést, igaz ehhez kockázatot kellett vállalni. A játékosok hozzáállása rendben volt, de azt is el kell ismerni: szerencsénk volt. Az elmúlt két és fél hónap alapján rászolgáltunk arra, hogy egy kis szerencsénk is legyen. Azért kell dolgozni a következő évben, hogy ilyen izgalmak ne legyenek, vagy éppen másfajta izgalmak legyenek. Az tény, hogy kőkeményen kell dolgozni, és a holnapi naptól azon dolgozunk, hogy ütőképes csapatot alakítsunk ki a jövő évre.

Herczeg András, DVSC: – A hét elején a kollégáimmal próbáltunk lelket önteni a játékosokba, mert nagyon maguk alatt voltak a Honvéd elleni vereség után. A DVTK egy nagyszerű csapat, jó felfogásban, agresszíven játszik. Az volt a tervünk, hogy fegyelmezett, zárt védekezésből indítsunk gyors támadásokat, hiszen tudtuk, hogy a hazaiaknak jönniük kell. Nem akartunk lemondani a támadásvezetésekről, nem akartunk null-nullra játszani, mert az öngyilkosság lett volna. Ezt mutatja a középpályássorunk összetétele, ahol sok játszó labdarúgó került a csapatba. Könyves elől nagyszerűen megoldotta a feladatát, megtartotta a labdát, és a második hullámban fel tudtak zárkózni a társak. Ennek ellenére volt olyan időszak, amikor a DVTK beszorított bennünket, ránk erőltették az akaratukat. Különösen a második félidőben kevesebbszer tudtunk kimenni, még nagyobb nyomás alá helyezett a DVTK, de azt gondolom, a kontráink veszélyesek és eredményesek voltak. Szinte vibrált a feszültség, a játékosok tudták, hogy ma harcolni kell, küzdeni kell. A szívüket kitették, de fejben is ott voltak, nagyszerűen végezte el a csapat a feladatát. Debrecenhez hozzátartozik a Loki, megérdemli, hogy élvonalbeli csapata legyen, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bennmaradni az NB I-ben.

Forrás: dvtk.eu


Honvéd–Videoton 1-0

Marco Rossi, Honvéd: – A Vidi ellen mindig hihetetlenül nehéz játszani, nagyon jó csapat. A gólig elég jól játszottunk, taktikailag jól felépítettük a mérkőzést, a játékosok maximálisan megvalósították, amit elterveztünk. Suljic kikapcsolása nagyon fontos momentum volt, ez többnyire sikerült. A gól után nagyon behátráltunk, nagyon beszorított minket a Videoton, nehezebb volt – a szívünk és a lelkünk vitt tovább. A vendég csapat nagy nyomást helyezett ránk, de igazán nagy helyzetei nem voltak, kapusunk pedig fantasztikus mérkőzést játszott. Viszont nem hiszem, hogy bárkit is ki kellene emelni, mindenki fantasztikusan játszott, csapatként nyertünk ma, és megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Nem hiszem, hogy én leszek a BL-selejtezőn a jegyzőkönyvbe írva, mint a Honvéd edzője. Mindenképpen azt akartam, hogy nyomot hagyjak a Honvédnál, be akartam kerülni a hihetetlenül hosszú történelemkönyvébe. Azzal, hogy megnyertük a bajnokságot, azt gondolom, hogy egy fejezetet kaptam ebben a könyvben. A munkámat elvégeztem, és szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni: ezt megteszem. Szeretném, hogy úgy emlékezzenek rám, mint egy jó sportemberre, jó edzőre. Nagyon jó barátokat, kollégákat fogok itthagyni, sokan a szívemhez nőttek. A barátok mellett a játékosok is maradnak, akik fantasztikus munkát végeztek, és engem is bajnokká tettek. Maradnak a fantasztikus szurkolók is: nem emlékszem olyanra a karrierem során, hogy ennyien szerettek volna.

Henning Berg, Videoton: – Szoros meccs volt, a szezon két legjobb csapata találkozott. Ez a találkozó döntötte el a bajnoki címet, melyen inkább a védekezés dominált. Nem volt sok lehetőség – nekünk inkább a mérkőzés elején voltak nagyobb gólhelyzeteink. Gratulálok a Honvédnak, több meccset nyert meg, stabilabb volt, mint mi, és remekül védekezett. Nehéz ilyen csapat ellen játszani, ebben a szituációban, hiszen ha nem nyerünk, nem leszünk bajnokok. Csalódás, hogy nem sikerült a bajnoki cím. Fejlődtünk a szezon során, bár a második hely nem változott, de mi lőttük a legtöbb gólt és kaptuk a legkevesebbet – normál esetben ez a csapat a bajnokságot is megnyeri. Az utolsó mérkőzéség harcban voltunk a bajnoki címért. Sok változás volt a nyáron, a játékosoknak egy új játékrendszerhez kellett hozzászokniuk, a karácsonyi szünet után pedig még egységesebbek lettünk. Persze nyerni akartunk, ezt a meccset és a bajnoki címet is szerettük volna elhódítani.


Haladás–Gyirmót 1-2

Mészöly Géza, Haladás: – Kicsit langyosan kezdtük a meccset, aztán a félidő második részétől már mi domináltunk, sokszor leértünk az ellenfél védelme mögé. Amikor sikerült egyenlítenünk, úgy éreztem, hogy nyerhetünk is, ám egy védekezésbeli hibát kihasznált az ellenfél. A szezon előtt az volt a cél, hogy minden meccsen az elsőtől az utolsóig küzdjünk, harcoljunk, nos, ez ma is megvalósult. Nem véletlen, hogy a lefújás után a közönség nem fütyülte ki a csapatot, hanem lepacsizott a játékosokkal. Ezúttal a védekezésünk nem volt rendben, emiatt nem is tudtunk megfelelően támadni. Ráadásul a lecsorgó labdákat a gyirmótiak szedték össze. S a játékvezető engedte a szerintem túlzottan is agresszív játékok, olykor jókora ütéseket kaptak játékosaim. Sokáig futottunk az eredmény után, márpedig ezt ennek a fiatal csapatnak ezt még szoknia kell. Bánt a vereség, de óriási gratuláció jár a csapatnak az egész szezonbeli teljesítményéhez, nagyon nagy eredmény a hatodik hely. Ma sem érhette kritika a csapatot, hogy ne akart volna.

Urbányi István, Gyirmót: – Sokféle győzelem van, ez egy tiszteletet érdemlő siker volt. Az egész szezonban hihetetlen balszerencse-sorozat sújtott bennünk, és mindannyian hibáztunk is az idény során. Az előző mérkőzéshez képest öt helyen változott a kezdőcsapatunk, és egy újoncot is avattunk. Örülök, hogy a bajnokságban a Gyirmót ellen senki sem mehetett biztosra, köszönöm a játékosok hozzáállását.

Forrás: haladas.hu

Olvasói sztorik