NB I

Juhász: Nem a Honvéd ellen veszítettük el a bajnokságot

A Videoton védője úgy látja, korábban sok pontot elszórt csapata, amik most nagyon hiányoznak.

Szombat este feszült mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd a Videotont, így a kispesti gárda szerezte meg a 2016–2017-es bajnokság első helyét. A lefújás után a fehérváriak csapatkapitánya, Juhász Roland értékelte a találkozót és az egész idényt.

– Gratulálok a Honvédnak az aranyhoz, szívvel-lélekkel küzdöttek, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot – kezdte az újságíróknak a középhátvéd. – Nem a mai meccsen veszítettük el ezt a bajnoki címet, a szezonban voltak olyan periódusok, főleg tavasszal, aminek köszönhetően sor kerülhetett erre a bajnoki döntőre. Egyáltalán nem vagyok elégedett az ezüstéremmel, nagyon bíztam az egész szezon során az aranyban, de valami kis plusz hiányzott. Kikaptunk a Vasastól, ikszeltünk a Pakssal és a Mezőkövesddel, ezek a pontok nagyon hiányoznak. Főleg hazai pályán veszítettünk fontos pontokat, ahol összességében egyébként kiegyensúlyozottan teljesítettünk. Idegenben kell előrelépnünk, ott kell eredményesebbnek lennünk. Van miben fejlődnünk, mondom ezt azért is, mert magasan a legerősebb játékoskeretünk volt a bajnokságban. Csalódott vagyok, mert alakulhatott volna másképp is, de tanultunk belőle. Külön szeretném megköszönni a szurkolóinknak, mert nem csak az utóbbi hetekben, hanem az egész évben nagyon sokat tettek hozzá ahhoz, hogy a csapat átlendüljön a hullámvölgyeken. Most jön egy kis pihenő, aztán pedig fontos EL-selejtezők várnak ránk, újult erővel nekivágunk az új szezonunknak, hogy ne csak a második helyet szerezzük meg – folytatta Juhász, majd azt is elmondta, mi volt a gond a Honvéd elleni összecsapáson

– A második félidőben igyekeztünk sokkal nyitottabb játékot felvállalni. A találkozó elején volt egy-két olyan lehetőségünk, amikor ha jobb döntést hozunk megszerezhettük volna a vezetést. Abban biztosak voltunk, hogy a Honvéd nem fog kinyílni, ez így is történt. Ma hiányzott a játékunkból a váratlan megoldás. Az előző héten a csapat harapós volt, ezt ma a Honvédnak sikerült elfojtania. Az első tíz perc jól nézett ki, de ezután visszaestünk. A Honvéd végig kontrákra játszott, a gól előtt volt egy rossz felpassz, aztán pedig egy szerencsés mozdulat eldöntötte a találkozót. A második félidőben inkább csak erőlködés jellemezte a játékunkat, a Kispest pedig ügyesen játszott, törte a játékot, faultoknál lent maradtak, rutinosak voltak. De ez normális, mindegyik csapat ezt csinálta volna. Nem sok pihenőnk lesz, ebben a kis időben kell fejben kipihennie magát mindenkinek. Elég erős a keretünk ahhoz, hogy nekivágjunk az új esztendőnek és eredményesek legyünk. Tavaly megmutattuk, hogy ez a csapat igenis képes nagyot alkotni az Európa Ligában. Biztosan lesznek változások a keretben, aztán pedig újult erővel, kipihenve vágunk neki az új szezonnak – zárta a meccs végi nyilatkozatát Juhász Roland.

Olvasói sztorik