NB I

Holland edző veszi át és vezeti a Bajnokok Ligájában a Honvédot – hivatalos

Erik van der Meer lesz Rossi utódja.

Péntek délben George F. Hemingway tulajdonos ebéddel egybekötött találkozó keretében vett búcsút Marco Rossi vezetőedzőtől. Rossi megjegyezte, hogy csak köszönettel tartozik a Budapest Honvédnak, a vezetőségnek, a játékosoknak és a szurkolóknak, de most új kihívásokat keres, és ezért távozik a csapattól. George F. Hemingway tulajdonos megköszönte a vezetőedző munkáját, elismerését fejezte ki az itt töltött évekért, és sok sikert kívánt neki következő állomáshelyén – írja a bajnoki címmel távozó szakvezetőről a klub hivatalos honlapja.

A Budapest Honvéd újonnan szerződtetett vezetőedzője Erik van der Meer, holland Pro Licences szakember lett. Ő június elsejétől veszi át a csapat irányítását. Az új edző több mint 350 első osztályú mérkőzést és 18 UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzést játszott játékos karrierje során az FC Utrecht, a Real Murcia, a BV Veendam és más csapatok játékosaként. A hollandul, angolul és németül beszélő szakember több prominens klubban is megfordult, mint vezetőedző. Többek között a Metallurg Donyeck, az FC Sztal Dnjeprozserzsinzk, az Al-Ahli Club és a Qatar Club csapatait is sikerre vezette.

A Budapest Honvéd FC nagy várakozással tekint Erik van der Meer bemutatkozására, és reméli, hogy méltó utóda lesz Marco Rossi vezetőedzőnek.

Olvasói sztorik