NB I

„Ezért mentünk el futni december huszonnegyedikén is”

A Videoton kapusa az elveszített bajnoki címről.

A Honvéd 1-0-ra győzte le a Videotont a bajnoki döntővel felérő záró bajnokiján. Az OTP Bank Liga 33. fordulójában is Kovácsik Ádám védte a vendég székesfehérváriak kapuját, aki egy nagy védést is bemutatott a találkozó során – s végig magabiztosan őrizte kapuját.

Azonban egyszer túljártak az eszén, míg társai erre nem tudtak felelni, így a Videotonnak maradt a második hely és a csalódottság:

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ilyen nagy létszámban elkísértek bennünket Kispestre, és az utolsó percig biztattak bennünket. Nem rajtuk múlott, ez a szurkolótábor, amely egész szezonban ott állt mellettünk, bajnoki címet érdemelt volna. Sajnos a sorsdöntő mérkőzésen, az első tíz percet leszámítva, végig a tudásunk alatt játszottunk, és nem tudtunk komolyabb gólhelyzetet kialakítani. A Honvéd elleni meccsünk olyan volt, mint a legtöbb idegenbeli találkozónk a szezonban. Próbálkoztunk, de nem jöttek össze a dolgok, ellenfelünk pedig végig száztíz százalékon pörgött. Jár természetesen a gratuláció a Honvédnak a bajnoki címhez. Biztos, hogy hosszabb időre lesz szükségünk ahhoz, hogy tovább lépjünk azon a kudarcon, hogy nem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Nekem legalábbis biztos, hiszen első alkalommal lehettem volna felnőtt bajnok. Minden egyes nap ezért dolgoztunk keményen, ezért mentünk el futni december huszonnegyedikén is, és mégsem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Persze sokan mondják, hogy nem az utolsó fordulón múlt, de mégis itt volt előttünk az esély, és nem tudtunk élni vele, és ez az, ami nagyon fáj – nyilatkozta a Videoton honlapjánakKovácsik Ádám.

fotó: vidi.hu

Olvasói sztorik