NB I

Itt a titok: megtudtuk, mi pörgette fel a Honvéd futballistáit

Eppel először azt hitte, hogy az oldalhálóban kötött ki a lövése; Gróf aktívnak érezte magát, de nem kellett bravúrt bemutatnia.

Eppel Márton találatával hazai pályán győzte le a Videotont a Budapest Honvéd, amely így megszerezte az aranyérmet az NB I 2016-17-es kiírásában. A mérkőzés után a kispesti gólkirály, valamint a piros-feketék kapusa, Gróf Dávid beszélt a kilencven percről.

– Megmutattuk, hogy tudunk egymásért küzdeni, nagyon jó kis csapat vagyunk, megérdemeltük a győzelmet, egységesebbek voltunk – kezdte Eppel Márton. – A Videoton megszokta, hogy minden meccsen lő két-három gólt, most nem jött az első, és ettől görcsössé váltak a fehérváriak. Miután pedig sikerült gólt rúgnunk, a kezünkben volt a meccs. A gólnál próbáltam Viníciustól minél távolabb helyezkedni, hogy ne lásson engem, nagyon szép labdát kaptam Kingtől, és bevágtam a rövidre. Edzésen nagyon sokat gyakoroljuk ezeket a szituációkat. Éppen hogy csak elértem spiccel a labdát, de hála istennek, bement a rövidre. Bevallom, először azt hittem, hogy oldalháló. A válogatottnál majd megemlítem Viníciusnak, hogyan kellett volna védekeznie. A sporinak nem volt könnyű dolga, mindent bevetettek a játékosok egymás ellen, volt néhány színészkedés is. Küzdelmes meccs volt, szerencsére brutalitás nélkül, de azért akadt egy kis adok-kapok. Boldog vagyok, hogy győzött a csapat, ilyen áron is. Elég durva, hogy bajnokok lettünk, szerintem kell még pár nap, hogy ezt felfogjuk. Jelenleg nagyon fáradt vagyok, még nem is érzem át ezt az egészet. Nem vártuk ezt az idény elején, átlag feletti teljesítmény volt a csapat részéről. Ahogyan telt a szezon, egyre inkább belerázódtunk, és lehetett érezni, hogy van a csapatban annyi, hogy elől végezzen. Mióta másfél éve idejöttem, még nem volt nagy közös ünneplés a csapattal, majd most kiderül, hogyan ünnepel együtt a csapat. Nekem azonban oda kell figyelni, hiszen hétfőn a válogatottnál van jelenésem.

– Aktívnak éreztem magam, sokszor avatkoztam játékba, de igazi nagy bravúrt nem kellett bemutatnom – ezek már Gróf Dávid kapus szavai. – Számítottunk ara, hogy ilyen nagy csata lesz a pályán, és hogy minden labdáért ennyire meg kell harcolni, száztíz százalékot kellett kiadnunk. Egyelőre még szeretném ünnepelni a bajnoki címet, majd pedig a válogatottra készülni, június 12-én kezdjük a felkészülést, majd csak akkortól gondolkodom a BL-selejtezőkben. Meccs előtt néztünk egy videót, amiben a családtagjaink küldtek számunkra üzeneteket, ez hatalmasat dobott a csapaton, valamint Marco Rossi beszéde is fantasztikus volt.

Olvasói sztorik