NB I

A döntetlennel megőrizte harmadik helyét a Vasas

Emberhátrányban szerzett egy pontot a Mezőkövesd az angyalföldiek vendégeként.

OTP Bank Liga, 33. forduló

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Berke B.
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Korcsmár, Risztevszki – Gaál (Vaskó, 68.), Vida, Berecz, Remili – Murka (Kleisz, a szünetben), Saglik (58.), Kulcsár. Vezetőedző: Michael Oenning
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Fótyik, Gohér – Egerszegi, Tóth B. – Molnár G. (Baracskai, 80.), Strestík, Sós (Farkas, 77.) – Diallo (Hegedűs, a szünetben). Vezetőedző: Radványi Miklós
Gólszerzők: Vaskó (72.), illetve Vági (50.)
Kiállítva: Fótyik (40.)

A harmadik helyért küzdő Vasas az előző fordulóban a kiesés ellen megmenekülő Mezőkövesdet fogadta ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban.

Saglik előtt alakult ki az első gólhelyzet, de lövése elkerülte a kaput a 4. percben, a túloldalon pedig Egerszegi veszélyeztetett két perccel később. A 18. és 19. percben Berecz előtt adódott lehetőség, ám először Fótyik remek becsúszással mentett előle, majd Tujvel védte a fejesét. A 34. minutumban Vida remek kapáslövését láthatták a nézők, de egy picivel célt tévesztett. Két percre rá Kulcsár lépett ki nagy ziccerben, azonban nem volt elég higgadt és fölé vágta a labdát. A 40. percben bajba került a Kövesd, az addig remekül játszó Fótyik lerántotta a gólhelyzetben kilépő Gaált, így a kiállítás sorsára jutott. Ez volt az első játékrész utolsó lényeges pillanata.

Nagy meglepetésre az emberhátrányban játszó Mezőkövesd szerzett vezetést rögtön a fordulás után, az 50. percben egy szép támadás végén Strestík ugratta ki Vágit, aki átemelte a kapust, 0-1. A 68. percben a center helyére beálló Vaskónak négy perc kellett a gólhoz, Kleisz jobb oldalról érkező beadását juttatta a hálóba, 1-1. A Vasas tovább nyomott a hátralévő időben a győztes gólért, a 86. percben egy szögletet követően Vaskó és Burmeister is lövőhelyzetbe került, de mindannyiszor blokkoltak a védők. Három percre rá Vaskó fejelhetett, de Tujvel a léc alól kiszedte. A Vasas mindent megpróbált a hajrában, de nem tudta begyűjteni a három pontot, maradt az 1-1.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik