NB I

Ikszelt Pakson, kiesett az MTK

A végén estek a gólok.

OTP Bank Liga, 33. forduló

Paksi FC – MTK Budapest 1-1 (0-0)
Paks, játékvezető: Iványi
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Haraszti (Daru B., 89.), Hajdú (Kecskés, 78.), Bertus, Bartha – Szakály D. (Koltai, 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél
MTK: Petkovics – Okuka, Baki, Poór, Vadnai – Borbély (Kolomojec, 70.), Katona, Korozmán (Hrepka, 56.), Kanta – Torghelle, Ramos (Gera D., 85.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerzők: Bartha (91.), illetve Hrepka (92.)

Az ötödik helyét megtartani igyekvő Paks a forduló előtt kiesőhelyen álló MTK-t fogadta az OTP Bank Liga 33. fordulójában. A fővárosiak biztos bennmaradók, ha nyernek, egyéb esetben búcsúznak az élvonalból – ezzel a teherrel léptek pályára.

Az ötödik percben Kanta beívelése tekeredett a kapu felé, Molnár ölelte magához a labdát. Haraszti tűnt el a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest a hazai csapat – két védő között harcolt a labdáért. Egy paksi lövés dolgoztatta meg Petkovicsot, de főleg a mezőnyben csatáztak a csapatok, komolyabb lehetőségig egyik fél sem jutott el. Molnárnak kellett ismét védenie, majd a szögletből vezetett kontrát a Paks, sikertelenül. Ramos fejelhetett ígéretes helyzetből, viszont épp Molnár kezei közé irányította a labdát.

A hajrába érve Ramos egy az egyben verte meg emberét a bal oldalon, középreadására azonban senki sem érkezett, majd Korozmán törte el a begyűjtött labdát. A három legnagyobb helyzet zárta a félidőt: Szakály lövését Petkovics ujjheggyel tolta fölé, majd egy lapos lövést a gólvonalról rúgott ki Poór, végül Bertus lőtt a hosszú fölé – 0-0 az első félidő.

Eseménytelenül telt a második félidő eleje, majd Papp szerzett gólt – de lesről, amit az asszisztens észrevett, és érvénytelenítette a találatot. Védők helyett támadókat küldött a pályára Tamási Zsolt, még támadóbb lett az MTK. A Paks viszont ismét jól szervezte meg védelmét, így a kék-fehérek komolyabb gólhelyzetig sem tudtak eljutni. Bartha a 90. percben aztán egy átlövéssel eldöntötte a meccset (1-0). Erre még volt válasza Hrepka révén a vendégeknek, de utána rögtön véget ért a meccs (1-1): a Paksnak ötödik helyet ér a döntetlen, míg az MTK a következő szezont már a másodosztályban kezdi.

Olvasói sztorik