NB I

Kenesei szerint a Honvéd nem kap ki és bajnok lesz

A korábbi válogatott csatár jóslata alapján a Diósgyőr búcsúzik az élvonaltól - NB I-es előzetes.
A tabella:
1. Bp. Honvéd 62 pont/19 győzelem
2. Videoton FC 62/18
3. Vasas FC 51
4. Ferencvárosi TC 49
5. Paksi FC 44
6. Haladás 43
7. Újpest 42
8. Mezőkövesd Zsóry FC 39
9. DVSC 38
10. DVTK 37
11. MTK Budapest 36
12. Gyirmót FC 21 – már kiesett

Évek óta nem tapasztalt rendkívüli izgalmak várhatóak az OTP Bank Liga szombat esti, utolsó fordulójában: a Honvéd-Videoton csúcsrangadó a bajnoki cím sorsáról dönt, míg az alsóházban még három csapat is kieshet az NB I-ből, valamint Fradi-Újpest derbit is rendeznek.

A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal az MTK-ban, Győri ETO-ban, ZTE-ben, Haladásban, Vasasban, valamint Kínában és Olaszországban is futballozó korábbi 29-szeres magyar válogatott támadó, Kenesei Krisztián latolgatta az esélyeket.

Ferencvárosi TC – Újpest FC

– A kupadöntőbe jutás ellenére a Fradi számomra csalódás az idei szezonban. Tavaly simán megnyerték a bajnokságot, idén viszont hatalmas vergődésen mennek keresztül. Nagy klub, nagy költségvetéssel, és érdekes, hogy a 38 éves Gera Zoli húzza a csapatot, akivel a válogatottban annak idején még én is együtt fociztam. Az Újpestnél is voltak problémák, meg ezek a furcsa nyilatkozatok Balajcza Szabiról. Nehéz tippelni, ikszet várok a derbire.

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC

– Egyértelműen hazai győzelmet várok. A Vasas jó formának örvend, kupadöntőt fog játszani és a harmadik helyhez kell neki a három pont. Játszottam a Vasasban két évet, megszerettem a klubot és a szurkolókat, és szerintem otthon tartja az angyalföldi csapat a pontokat.

Paksi FC – MTK Budapest

– Az MTK-ban nevelkedtem és játszottam több mint tíz évet, ezért természetesen MTK-győzelmet várok.

DVTK – DVSC

– Ha az MTK nyer, akkor valamelyik fellegvár elbúcsúzik az első osztálytól. Márpedig én bízok benne, hogy az MTK győzni fog, hiszen jelenleg a kék-fehéreknél is tevékenykedek. Döntetlent érzek erre a találkozóra, ami a Diósgyőr kiesését jelentené.

Swietelsky Haladás – Gyirmót FC Győr

– Hazait várok. Szombathelyen is eltöltöttem négy szép, és egy kevésbé jó évet. Megérdemelné a közönség, hogy a Hali szépen zárja a szezont. Úgy gondolom, hogy vegyes idénye volt a Haladásnak, mely tartózkodott nagyon szép pozícióban. A szombathelyiek lehetnek még akár ötödikek is, és szerintem simán nyernek is a biztos kieső ellen.

Budapest Honvéd – Videoton FC

– A Videoton nagyon nagy költségvetéssel és remek játékosállománnyal rendelkező klub, így minden adott. A Honvéd nagyon egységes csapat egy kiváló edzővel. A kispestiek számára óriási dolog lenne a bajnoki cím. Sokan kérdezték tőlem, hogy mit várnék ezen a meccsen, de nehezen tudok bármit is mondani. Ebbe a meccsbe is döntetlent látok, és akkor a Honvéd a bajnok. Sokak szerint a Vidi az esélyes, de azt gondolom, hogy a Honvéd van annyira stabil csapat, hogy nem fog kikapni.

Olvasói sztorik