NB I

Magabiztosan nyerte az Újpest elleni derbit a Fradi

A harmadik hely viszont nem lett meg a zöld-fehéreknek.

OTP Bank Liga, 33. forduló

Ferencvárosi TC – Újpest FC 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 341 néző. Játékvezető: Farkas.
FTC: Holczer – Dilaver, Nalepa, Leandro (Hüsing, 81.), Lovrencsics – Hajnal, Koch (Csukics, a szünetben) – Varga R., Kleinheisler (Csernik, 71.), Moutari – Radó. Vezetőedző: Thomas Doll.
Újpest: Balajcza – Szűcs K., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl (Balázs, 19.) – Sankovic (Cseke, 67.), Windecker – Hazard (Perovic, 68.), Bardhi, Balogh B. – Andric. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerzők: Hajnal (tizenegyesből 32.), Varga (61.)

A bronzéremért küzdő Ferencváros a középmezőnyben tanyázó Újpestet fogadta a bajnoki döntő árnyékában szombat kora este. A hazaiak abban a tudatban léptek pályára, hogy a saját sikerük mellett a Vasas botlására is szükségük van, míg az újpestiek több meccs eredményétől függően az 5. és a 8. hely között bárhol végezhettek a tabellán.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, igaz, a nagy nyomás és az egymás utáni beadások ellenére igazi helyzetig sokáig ők sem jutottak el. A 12. percben Balajcza a kapujából kifutva, fejjel mentett a meginduló Varga elől a büntetőterületen kívül, majd nem sokkal később ismét Varga előtt adódott lehetőség, de teljesen üresen luftot rúgott a szélső Lovrencsics beadása után. Ezt követően Hajnal beadásába lépett bele az utolsó pillanatban Balogh, majd Moutari szórakozott el egymás után két helyzetet is. A félidő hajrájára fordulva Radót lökte fel Pávkovics a tizenhatoson belül, Hajnal pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-0). Az utolsó percben még Varga tekert mellé egy szabadrúgást, így 1-0-s hazai vezetéssel, és Újpest-helyzet nélkül ért véget az első játékrész.

A szünet után nagyobb elánnal futott ki a gyepre az Újpest, Bardhi lövését Holczer nagy bravúrt bemutatva hárította, Balogh szabadrúgása pedig nem sokkal kerülte el a hazai kaput – mindezek ellenére mégis a zöld-fehérek szereztek újabb gólt: Kleinheisler indítását Varga emelte a kapuba 14 méterről (2-0). A folytatásban Radó előtt adódott több lehetőség is, de először pár centivel elvétette a célt, majd kétszer is Balajcza volt a végállomás. A túloldalon Holczer volt résen Bardhi pontrúgásánál, majd ismét a macedón kísérletezett, de nem talált célt – újabb gól már nem született, így magabiztos sikert aratott a hazai csapat.

Győzelme ellenére nem lett meg a bronzérem a Ferencvárosnak, hiszen a Vasas egy pontot otthon tudott tartani a Mezőkövesd ellen, így bár a zöld-fehérek pontszámban utolérték az angyalföldieket, több győzelmüknek köszönhetően az utóbbiak végeztek a harmadik helyen.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert korábbi szövetségi kapitány értékelte:

– Örömteli, hogy mintegy tizenegyezer néző volt kíváncsi a meccsre. Ugyan a két tábor szidta egymást, de kimondottan jó hangulat volt, jó iramú mérkőzést láttak a szurkolók. Mindkét csapat négy-kettő-három-egyes összetételben játszott még a cserék után is. A Fradi kezdett jobban, át is vette az irányítást, az első félidőben három-négy nagyszerű támadása volt, amiből gólokat rúghatott volna. A tizenegyes jogos volt, ezzel szerzett vezetést az FTC. A támadásvezetés, a mozgások, mindben jobb volt az Újpestnél. A vendégek sem játszottak rosszul, de az nagy veszteség volt számukra, hogy Mohl korán kiesett. Erőszakosabb, jobb futballt játszott a Fradi, agresszívabb volt, pontrúgásokban is felülmúlta ellenfelét. Azt vártam, hogy a második félidőben jobb teljesítményt nyújt majd az Újpest, melyet szépszámú szurkolótábor kísért el. Mezőnyben nem is játszott rosszul, de végig a Fradi akarata érvényesült, jobban futballozott, látványosabban. Meggyőződésem, hogy akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna – az Újpestben nem volt bent a góllövés lehetősége. Szép Varga-góllal növelte a különbséget a házigazda, és teljesen megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik