NB I

Simán verte a Diósgyőrt, bennmaradt a Debrecen

A DVTK is marad NB I-es.

OTP Bank Liga, 33. forduló

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 1-3 (0-2)
Mezőkövesd, játékvezető: Erdős
DVTK: Rados – Eperjesi, Karan, Tamás M. – Vela, Dausvili, Busai (Fülöp I., 85.), Nono (Ternován, 74.) – Makrai (Ugrai, a szünetben), Szarka, Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás
DVSC: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovics (Szatmári, 34.), Ferenczi – Jovanovic (Nagy K., 86.), Filip, Tőzsér – Feltcher (Szekulics, 77.), Holman, Könyves. Megbízott vezetőedző: Herczeg András
Gólszerzők: Ugrai (91.), illetve Jovanovic (9.), Szatmári (45+2.), Könyves (82.)

A Diósgyőr és a Debrecen Mezőkövesden döntötte el, melyikük marad tagja az OTP Bank Ligának. A két együttesnek akkor lehetett aggódnivalója, ha az MTK nyer Pakson, ekkor ugyanis ezen találkozó egyik résztvevője búcsúzik az élvonaltól.

Aktívabban kezdett a DVTK, de a Debrecen került előnybe: a kilencedik percben Jovanovic egy kipattanó labdát lőtt a léc alá (0-1). A középkezdés után Karan került helyzetbe, lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret. Nono lövését blokkolták, majd Busai kísérlete halt el Danilovics ölében. Egy beívelés elszállt a hazai támadók feje felett, így a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, majd két nem sokkal fölé szálló lövés okozott riadalmat a vendég kapunál – erre válaszul két debreceni lövés sem sokkal kerülte el Rados hálóját.

Danilovics védett egy közeli lövést, majd Vela is jó helyzetből tüzelhetett, viszont kaput nem talált. Próbálkozott a DVTK, de a Debrecen ismét hatékonyabbnak bizonyult: az első félidő zárásaként Szatmári Csaba a hosszúba fejelt egy pontrúgást (0-2).

Danilovicsot többször is megdolgoztatták a diósgyőriek a második félidő elején, a debreceni kapus azonban amikor kellett, a helyén volt. A DVTK támadott a szépítésért, az edzőváltás után kiválóan megszervezett Debrecen viszont biztosan tartotta kétgólos előnyét, sőt a hajrában egy Könyves-góllal végképp biztosította helyét az élvonalban (0-3). A gólra válaszolt még a DVTK, Ugrai talált be, ezzel 1-3 lett a vége: a Diósgyőr az MTK döntetlenjének köszönhetően szintén bennmaradt.

Olvasói sztorik