NB I

Andy Vajna lehet a DVSC új tulajdonosa

Egy ideje suttognak már arról Debrecenben, hogy új tulajdonosa lesz a klubnak.

Bár a Debrecen az utóbbi bő tíz év legsikeresebb csapata, az együttesnek az utolsó fordulóig küzdenie kell azért, hogy NB I-es maradjon, a háttérben pedig tulajdonosváltásról beszélnek – írja a sportfaktor.hu.

Szima Gábor tulajdonos vezetésével sikert, sikerre halmozott a DVSC, amely hétszer nyert bajnoki címet, hatszor pedig a Magyar Kupát is elhódította, emellett pedig szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtábláján is. Aztán, amikor átalakult a kasznióipar, amelynek Szima az egyik főszereplője volt arról lehetett hallani, hogy a klub is szűkösebb keretből gazdálkodik – ennek volt betudható, hogy több játékosát is értékesítette az együttes.

Egy ideje suttognak már arról Debrecenben, hogy új tulajdonosa lesz a klubnak, aki a pletykák szerint Andy Vajna lesz, aki a filmipar mellett a kaszinóüzletben is komoly érdekeltségeket szerzett. Vajna amúgy a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosként is tevékenykedik, és eddig nem sok jele volt annak, hogy érdeklődne a magyar labdarúgás iránt.

A DVSC amúgy valamikor jó tíz évvel ezelőtt megjelentetett egy hírt április 1-jén, amely arról szólt, hogy Andy Vajna filmet forgat a klubról. Az akkori tréfának többen bedőltek, de lehet, hogy most mégis kapcsolatba kerül majd a DVSC és a vállalkozó – teszi hozzá a honlap.

Olvasói sztorik