NB I

DVTK–DVSC: több jegy járna a debreceni szurkolóknak, mint amennyit kaptak

A debreceniek még több belépőt kérnek a DVTK–Loki meccsre, több is járna nekik, mint 360 darab – szögezi le cikkében a Borsod Online.

Sorsdöntő találkozó előtt áll a Debreceni VSC és a Diósgyőri VTK az NB I zárófordulójában, ugyanis a szombat esti találkozó tétje nem kisebb, mint a bennmaradás. A Mezőkövesden 19 órától rendezendő összecsapáson a Loki csak akkor maradhat biztosan első osztályú, ha legalább egy pontot szerez. A DVTK csak győzelme esetén kerülné el a kiesést, illetve abban az esetben, ha az MTK nem nyer Pakson. Ez utóbbi a debrecenieknek is megfelelő eredmény lenne.

Érthető tehát, hatalmas az érdeklődés mindkét tábor részéről, azonban eddig a hajdúságiak csupán 360 darab jegyet kaptak a miskolciaktól, holott a kövesdi stadion vendégszektorának befogadóképessége 774 fő. Éppen ezért a Loki Szurkolók Szövetsége (LOSZ) levélben fordult a Diósgyőr vezetőségéhez, amelyben azt kérik, hogy a vendégszektor egészébe értékesítsenek belépőket.

– Ha a jogi oldalát nézzük a dolognak, akkor azt kell figyelembe vennünk, hogy a stadion befogadóképességének tíz százalékát kell biztosítani a rendező klubnak a vendégek számára – nyilatkozta a Naplónak Képíró János, a DVSC rendezvény-igazgatója. – Mivel a stadionba 4200-an férnek be, ezért 420 tikett járna a debreceni drukkereknek. Ehhez képest pedig kaptunk 360-at.

Képíró azt is elmondta, a sportszerűség is mást diktálna ebben az esetben.

– Amikor korábban megkértek bennünket a diósgyőriek, hogy adjunk további belépőket számukra a Nagyerdei Stadionban, mi az A-szektor felét átadtuk nekik, ők ezt most nem viszonozzák. Holott az Újpest, a Honvéd és a Fradi elleni meccsen a teljes vendégszektort a fővárosiak rendelkezésére bocsátották. Az akkori biztonsági zónába most a hazaiaknak adtak el jegyet, ezért a vendégszektorból kellet leválasztani erre a célra üres helyeket. Folyamatos tárgyalásban állunk a miskolci klubbal, jelenleg is onnan jövök, az autópályán sikerült elérnie. Ma felajánlást tettem a hazaiaknak, hogy a szektor két oldalán a saját embereinkkel sorfalat állunk és vállaljuk a felelősséget a rendért. Viszont kértünk ennek fejében még százötven jegyet. Egyelőre a miskolci klub válaszára várunk – mondta Képíró János.

A lap megkereste a Diósgyőri VTK sajtófőnökét, Demkó Norbertet is, aki szűkszavúan csak annyit mondott, megszületett a döntés az ügyben, és a csütörtöki napon értesíteni fogják erről a LOSZ-t, de először csakis a debreceni szurkolókat.

Olvasói sztorik