NB I

Hatvanöt százalék, hogy a Honvéd lesz a bajnok

Egyelőre csak a Szerencsejáték Zrt. kínál szorzót a bajnoki döntőre.

Minden mérkőzés előtt érdekes kérdés, hogy az erőviszonyokat talán még a szakértőknél is megbízhatóbban belövő fogadóirodák milyen oddsokat és ezáltal milyen esélyeket kínálnak egyik vagy másik csapat győzelmére.

A magyar futballszurkolókat jelenleg természetesen az NB I közelgő bajnoki döntője foglalkoztatja a legjobban, így a Rangadó.hu most annak nézett utána, hogy a fogadóirodák mennyi esélyt adnak a Honvéd, illetőleg a Videoton sikerére.

Nos, körültekintésünk nem lesz túl sokrétű, ugyanis hiába igyekeztünk több “véleményt”, oddsot összegyűjteni, a rendszerint rendkívül előreszaladó fogadóirodák egyelőre kivárnak és nem tették elérhetővé a meccset (és úgy általában az NB I utolsó fordulóját) – egyes-egyedül a Tippmixen tehetjük meg tétjeinket.

A Szerencsejáték Zrt. pedig egyelőre nem tudott dönteni, hogy melyik a jobb csapat: a szorzók teljesen kiegyenlítettek, mindkét félre 2,55-öt kínálnak, míg a döntetlenre 2,95-öt.

A SportsBettingSites.org konvertálóportál szerint mindez azt jelenti, hogy mindkét fél sikerére 34,91 százalék az esély, a döntetlenre pedig 30,18 százalék.

Más kérdés, hogy a több győzelme miatt jelenleg a Budapest Honvéd áll az élen az NB I-ben, vagyis a döntetlen éppen megfelelő volna számukra az üdvösséghez.

Ha a Honvéd sikerének és a döntetlennek a százalékos valószínűségét egyszerűen összeadjuk, azt kapjuk, hogy a kispestiek bajnoki címére 65,09 százalék esélyt ad Magyarország legnépszerűbb fogadóirodája.

Az online működő TippmixPro valamivel különbözőbb oddsokat kínál (2,65-3,1-2,65), ami azt jelenti, hogy csekély különbség van százalékok tekintetében: a Honvéd bajnoki címét 64,97 százalék, a Vidiét 35,03 százalékra taksálják.

A fenti kép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik