NB I

Távozik a Debrecentől Leonel Pontes – hivatalos

A felek a köztük lévő szerződést közös megegyezéssel felbontották. Herczeg András irányít a DVTK ellen.

Távozik az NB I-ben a kiesés elől menekülő Debrecen portugál vezetőedzője, Leonel Pontes. A hírt a csapat hivatalos honlapja és Facebook-oldala jelentette be. Mint írják, a felek a mai napon a köztük lévő szerződést közös megegyezéssel felbontják. Pontessel együtt távozott a két portugál pályaedző, José Pratas és Pedro Illharco is. A zárófordulóban, a Diósgyőr ellen a korábbi sikeredző, Herczeg András irányítja majd a csapatot.

Pontes augusztusban érkezett a klubhoz, irányítása alatt a csapat 28 bajnoki mérkőzésen nyolc alkalommal győzött, és hét döntetlen mellett 13-szor vereséget szenvedett. A Magyar Kupában csupán egy mérkőzést játszott a DVSC, mivel a harmadosztályú ETO FC Győr otthonában 1-0-ra kikapott és kiesett.

A csapat irányítását hétfőn a korábbi sikeredző, Herczeg András vette át, és ő irányít majd a DVTK elleni bajnokin is. A haon.hu azt írja, hogy Herczeg két segítője Bücs Zsolt és Györki Gábor lesz, a kapusedző pedig továbbra is Erdélyi Miklós marad. Az utolsó (33.) forduló előtt a Debrecen a tabella kilencedik helyén áll, és bár matematikailag még nem biztosította a bennmaradást, csak akkor esik ki az NB II-be, ha szombaton kikap a Diósgyőr vendégeként, az MTK pedig győz Pakson.

A szurkolók így fogadták a döntést a csapat Facebook-oldalán:

Nem semmi. Az utolsó forduló előtt nem szoktak ilyet tenni. Ha most nem kap ki a csapat, akkor mindenki mondhatja rájuk, hogy az edző ellen játszottak eddig. Kíváncsian várom a szombati meccset.
Az, hogy ideje volt, már késő vigasz lesz, ha kiesünk!
Na ezt most magyarázza meg valaki…
A legfontosabb meccs előtt, nagyon „okos” húzás.
Mindegy már ezeknek! A lapokat leosztották!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik