NB I

Kubatov szerint a Fradi kicsit hasonlít a politikára

A klubelnök úgy véli, a mostaninál erősebb csapatot kell építeniük.

Hosszú interjút adott a Magyar Időkcímű napilapnak Kubatov Gábor. A beszélgetés végén az FTC-ről is szó esett. A klubelnök kifejtette, szerint azért csökken a Groupama Aréna nézőszáma, mert a szurkolók messze laknak és nincs pénzük a belépőjegyre…

– Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az éves közgyűlésen arról beszélt, hogy továbbra is problémát jelent az élvonal alacsony nézőszáma. A Fradinál is csökkent a nézőszám az utóbbi négy szezonban. Hogyan lehet visszafordítani a folyamatot?
– Közvélemény-kutatásokban mérjük, mi az oka annak, hogy az emberek nem járnak meccsre. Az okok közt szerepelnek az utazási nehézségek, mivel egy Fradi-szurkoló átlagosan száz kilométerre lakik a Groupama Arénától. A legolcsóbb jegyek ára 1500 forint körül van, de nem tudjuk olyan olcsón adni, hogy bizonyos embereknek az ne legyen drága ‒ fogalmazott Kubatov Gábor. ‒ Ugyanakkor talán a legfontosabb, hogy a szurkoló még mindig nem hiszi el, hogy biztonságos és kiváló körülmények között lehet mérkőzésre járni. Évek óta nem történt rendbontás az arénában, de kell még idő ahhoz, hogy a régi rossz beidegződéseket és tapasztalatokat elfelejtsék azok, akik emiatt maradnak távol. Jó úton járunk ebben. Nekem ez a vesszőparipám, szerintem a stadionban rendnek kell lennie. Sokat jelentene nekünk a nemzetközi kupaszereplés, mivel az lendítene nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai nézőszámokon is.

– Az idei szezont hogyan értékeli az előző idényhez képest?
– Nehéz, mert fradistaként az ember mindig bajnok akar lenni, de sajnos idén már erről lecsúsztunk. A Fradi kicsit hasonlít a politikára, a második hely itt sem ér semmit. Én idén is úgy álltam hozzá a szezonhoz, hogy bajnokok leszünk, főleg egy olyan példátlan siker után, mint a tavalyi, amikor 21 ponttal megnyertük a bajnokságot. A nemzetközi kupában akarunk szerepelni és fenn akarunk állni a dobogón, ezért a következő mérkőzéseket meg kell nyernünk. Jövőre pedig egy, a mostaninál erősebb csapatot kell építeni.

Olvasói sztorik