NB I

Fojtogatással búcsúzott a Debrecen kölcsönkapusa

Braniszlav Danilovics nem tudta tétlenül nézni Ferenczi János szerény teljesítményét.

A listavezető Bp. Honvéd 5-2-re nyert Debrecenben az élvonal szombati, 32. fordulójában.

A Lokiblogtudósítása szerint az első félidő lefújása előtt csak Eppel Mártonon múlt, hogy nem nőtt még tovább a különbség, amikor az üres kapu fölé emelt. „Danilovicsnak el is szállt az agya, nekirontott a helyzet előtt nagyot hibázó, majd azt alibizve csak látszólag helyrehozni akaró Ferenczi Jánosnak. Nem nagyon láttam még ilyet Loki meccsen. Az akciónak meg is lett az eredménye, Leonel Pontes döntése alapján a második félidőben már Verpecz állt a kapunkban.”

Lássuk, hogyan értékelte a szurkolói portál a szerb kapus teljesítményét:

„Sok mérkőzésen köszönhettünk neki pontot, pontokat, de ezen a meccsen nálam ő is a negatív főszereplők között volt. Bár mindegyik lövésnél kiszolgáltatott helyzetbe került, mégsem gondolom, hogy annyira védhetetlen labdák lettek volna, főleg az első gól. Ferenczivel szembeni agressziója érthető volt ugyan, de helyénvaló semmiképp. Meglepne, ha ő védene az utolsó fordulóban, pedig egy jó Danilovicsra hatalmas szükségünk lenne.”

A szerző az eset másik szereplőjével, Ferenczi Jánossal sem volt kíméletes:

„Felvetheti valaki azt is, hogy nem csak Ferenczi hibázott egy csomót, és ezzel is egyet kell értenem. A többi védőnk azonban legalább akart, Janika viszont még csak azt sem. Nem véletlen, hogy Danilovicsnál is pont balhátvédünk miatt szakadt el a cérna, felháborító volt nézni, amilyen alibimozdulatokkal védekezett. Már sok meccsünkön mutatott katasztrofális teljesítményt, de ez mindent alulmúlt.”

A találkozót követően a portugál Leonel Pontes vezetőedző elismerte, hogy az affér miatt cserélte le Danilovicsot, ilyen helyzetben ugyanis a csapat érdekeit tartotta előbbvalónak. A szerb kapusnak minden bizonnyal ez volt az utolsó momentuma a DVSC színeiben, hiszen a balhé után aligha játszhat a Diósgyőr ellen, a kölcsönszerződése pedig a nyáron lejár, így visszakerül a Puskás Akadémiához.

Olvasói sztorik