NB I

„A Fradi gyengébb lett” – a vezérigazgató vallomása

Uruguayból érkezhet minőségi erősítés a Ferencvároshoz.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport televízió hétfői,Reggeli startcímű műsorának vendége volt. Kleinheisler Lászlóról és a klubbal szóba hozott Priskin Tamásról nem beszélt részletesen, azt viszont kijelentette, hogy a következő szezonban is Thomas Doll irányítja a csapatot.

‒ Nem erre számítottunk, az kétségtelen. A Ferencvárosnál mindig a bajnoki címnek kell a célnak lennie, főleg egy olyan szezon után, mint a tavalyi. Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, de még nincs vége, meg kell nyernünk a derbit és a kupadöntőt.

A klubvezető szerint a visszaesésnek több oka is van. Az egyik, hogy Nagy Dominik, Nagy Ádám, Cristian Ramírez és Roland Lamah személyében sok sebesség és kvalitás távozott a csapatból.

‒ Nem feltétlenül sikerült őket pótolni, amin érdemes elgondolkoznunk. Nyolc játékost adtunk az Európa-bajnokságra és a Copa Américára, akik eléggé lelakott állapotban érkeztek vissza, nyilván ez is közrejátszott. A Fradi gyengébb lett, de voltak olyan mérkőzéseink, amelyeken a tavalyi formánkat hoztuk, tehát lehet látni, hogy benne van a csapatban a minőség. Lássuk be, a bajnokság sokkal erőseb lett, ami jót tesz a magyar labdarúgásnak.

Orosz Pál elárulta, hogy a védelembe, a középpályára és a támadósorba is érkeznek majd új játékosok.

‒ Ez most egy ilyen szezon volt, csalódottak vagyunk és látjuk, hogy erősítenünk kell. A szakmai stábból többen voltak Dél-Amerikában, ott is néztek játékosokat. Úgy néz ki, hogy ha úgy alakulnak a dolgok, akkor Uruguayból sikerül igazolnunk igazi minőséget, de másokkal is tárgyalunk, tehát jó nevek fognak érkezni.

– Nem szeretnék mindenkire rosszakat mondani, de néhány érkező nem hozta azt a minőséget, amit vártunk. Lehet, hogy nem volt megfelelő a hozzáállásuk, de nem fogok neveket mondani két ilyen fontos mérkőzés előtt.

A vezérigazgató kijelentette, a Ferencváros nem lehet olyan nevelőegyesület, nem játszhat egyszerre annyi fiatalt, mint a Vasas vagy a Bp. Honvéd.

‒ Június 15-ig le kell adnunk a nevezést az Európa Liga-selejtezőre, szóval zajlik a munka, a következő két hétben el kell dőlnie a legfontosabb kérdéseknek – fogalmazott a klubvezető, majd leszögezte, hogy az EL-ben a csoportkörbe kerülés a céljuk.

‒ Lipcsei Péter sorsa még nem dőlt el, tárgyalunk, és meglátjuk, mi lesz vele. Kubatov Gábor klubelnök elmondta, hogy Lipcsei addig marad a Ferencvárosnál, ameddig szeretne ‒ erősítette meg Orosz.

Olvasói sztorik