NB I

Drámai körülmények között maradt benn a Mezőkövesd

Gohér a 93. percben szerezte meg a győztes gólt.

OTP Bank Liga, 32. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 3-2 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1390 néző játékvezető: Andó-Szabó

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Góhér – Egerszegi, Bacelic-Grigic – Molnár, Strestík (Hegedüs, 93.), Sós (Fótyik, 79.) – Kink (Diallo, 65.). Vezetőedző: Radványi Miklós
Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Zachán – Haraszti (Jelena, 73.), Bertus, Hajdú, Bartha (Koltai, 85.) – Szakály (Daru, 73.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bacelic-Grigic (33.), Diallo (76.), Gohér (92.), illetve Kulcsár (60.), Bertus (88., büntetőből)

A Paks tét nélkül, a Mezőkövesd a kiesés elkerüléséért küzdve lépett pályára az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

Óvatos, tapogatózó játékkal indult az összecsapás, helyzetekkel pedig mindkét oldalon adósak maradtak a felek. A 27. percben jelentős égi áldás érkezett a mezőkövesdi stadionhoz, talán éppen azért, hogy felrázza a komótosan futballozó játékosokat.

A 33. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a hazai alakulat, Strestík kanyarított a bal szélről középre, ahol Bacelic-Grigic érkezett. Molnár pedig már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni a labdát. (1-0)

A játékrész zárszava Egerszegié lehetett volna, aki a hosszabbítás első percében közvetlen közelről fejelt kapufát.

A 60. percben aztán egyenlített a Paks. A hazaiak a felezővonal magasságában elveszítették a labdát, így fordulhattak a paksiak. Báló átadása után pedig Kulcsár bólintott a hálóba. (1-1)

A 71. percben Strestík szerezhette volna vissza a vezetést a hazaiaknak, a Mezőkövesd középpályása viszont közvetlen közelről lőtt Molnárba. A vendéglátó a mérkőzés ezen szakaszában jelentős nyomást helyezett a Paksra, hiszen alig később Diallo lesről talált a hálóba.

A 83. percben Gohér fejelt a labda mellé, Gévay maradt üresen a tizenhatoson belül, ám talán a Paks védőjét is meglepte a lehetőség, így a kapu mellé emelt.

A mali támadó nagyon agilisan szállt be a mérkőzésbe, a 76. minutumban 11 méterről bólintott Molnár kapujába. (2-1)

A 88. percben némileg váratlanul egalizált a Paks, kezezés miatt büntetőt ítélt a játékvezető. Tujvel hiába ugrált, Bertus higgadtan értékesítette a lehetőséget. (2-2)

A Mezőkövesdnek még lehetett volna válasza, ám Diallo a 90. percben egy méterről a kapu mellé lőtt. Amikor pedig már-már elkönyveltük a végeredményt, Gohér 18 méterről, szabadrúgásból lőtt gólt, így a házigazda a következő évben is az első osztályban szerepelhet. (3-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik