NB I

Emberhátrányban kapott ki a Gyirmót a Vasastól

Kulcsár góljára még volt válasza a kiesőnek, de Bereczére már nem.

OTP Bank Liga, 32. forduló

Gyirmót FC – Vasas FC 1-2 (0-1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 1000 néző, játékvezető: Solymosi

Gyirmót: Nagy S. – Kolcák, Bojovics, Radeljic (Madarász, 77.), Présinger – Kiss – Vass, Simon András, Veres (Szalánszki, 52.) – Novák (Máté, 58.), Csiki. Vezetőedző: Urbányi István
Vasas: Nagy G. – Burmeister (Vaskó, 81.), Korcsmár, Risztevszki – Murka (Kleisz, 68.), Vida, Berecz, Hangya – Gaál, Kulcsár (Saglik, 84.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Csiki (56.), illetve Kulcsár (8.), Berecz (67.) Kiállítva: Szalánszki (78.)

Papíron könnyű mérkőzés várt a negyedik – egyben kupadöntős – Vasasra, ugyanis a már kiesett Gyirmót vendégeként lépett pályára az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

Nem kellett sokáig várni a mérkőzés első találatára, a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Vasas. Egy bedobást követően Radeljic rontott fejjel, így Kulcsárhoz került a labda, a vendégek támadója pedig 18 méterről a hosszú felsőbe emelt. (0-1)

Néhány perccel később Berecz cselezte be magát a tizenhatoson belülre, négy sárga mezest is elfektetett, ám lövését végül blokkolni tudták. A 26. percben Simon kapott remek labdát, s Nagy kapussal nézhetett farkasszemet, ám az óriási helyzet kihasználatlanul maradt.

Az első játékrész hajrájában kiegyenlítettebb játékot szemlélhettek a szurkolók, akik közül a hazaiak hosszú percekig skandálták, hogy “Reszkess Fradi, reszkess Fradi!” A félidő utolsó lehetőségét Hangya neve mellé jegyezhettük fel, jó 20 méterről tüzelt a Gyirmót kapuja fölé.

A második félidőre attraktívabban érkezett ki a Gyirmót, s Csiki ki is egyenlített. A 55. percben a Gyirmót támadója a hosszú sarokba emelt. (1-1)

A hazaiak viszont nem örülhettek sokáig, hiszen a 67. percben ismét megszerezte a vezetést a Vasas. Egy tetszetős kontra végén jó 10 méterről Berecz vette be Tujvel kapuját. (1-2)

A 78. percben nem csak gól, de emberhátrányba is került a Gyirmót: Szalánszki szállt bele Korcsmárba, a játékvezető pedig azonnal villantotta a pirosat.

A 86. percben Vida dönthette volna el a három pont sorsát, ám 20 méterről eleresztett löketét Nagy szögletre tolta. Utóbb kiderült, a Vasas így is nyert 2-1-re.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik