NB I

Kispesti pontszerzést és Diósgyőr-győzelmet vár a fordulótól Urbán Flórián

A magyar foci megmondó embere szerint döntetlennel zárul a Videoton-Ferencváros rangadó - NB I-es előzetes.
A tabella:
1. Bp. Honvéd 59 pont/18 győzelem
2. Videoton FC 59/17
3. Ferencvárosi TC 49
4. Vasas FC 48
5. Paksi FC 44
6. Haladás 43
7. Újpest 39
8. DVSC 38
9. DVTK 36/10
10. Mezőkövesd Zsóry FC 36/9
11. MTK Budapest 35/8
12. Gyirmót FC 21 – már kiesett

Lassan célegyenesébe érkezik az OTP Bank Liga, szombaton ugyanis már az utolsó, 32. fordulót rendezik. Az azonos ponttal álló két bajnokaspiráns közül az éllovas Honvéd Debrecenbe utazik, míg a Videoton a Fradit fogadja Felcsúton. A bennmaradásért folytatott harc hasonlóan izgalmasan alakul, mint az első helyért zajló csata. Az utolsó előtti, kiesőhelyen álló MTK ugyanis a nála egy egységgel többet gyűjtő DVTK-t fogadja.

A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a magyar foci megmondó embere, a mindig őszinte korábbi negyvenszeres válogatott védő, Urbán Flórián latolgatta az esélyeket.

Újpest FC – Swietelsky Haladás

– Úgy gondolom, hogy ez hazai lesz. A játékosoknak át kell érezni, hogy milyen mez van rajtuk, és milyen címert viselnek a szívük felett. A szurkolók nem fogják sokáig tűrni, hogy sétálgassanak a pályán. Az újpesti játékosoknak most át kell érezni a helyzetet, hogy ez most győzelem, vagy halál.

DVSC – Budapest Honvéd

– A hatalmas külföldi igazolásokkal, és a kiváló portugál sztáredzővel – akit sem a Benfica, sem a Porto kispadján nem láttam – a DVSC igencsak bukdácsol és a kiesés ellen harcol, míg a Honvéd nagyon menetel, számára a bajnoki cím a tét. Az idei játéka alapján azt mondom, hogy a Honvéd biztosan nem fog veszíteni. Azt sem merem kijelenteni, hogy nyer, de kikapni nem fog.

MTK Budapest – DVTK

– Élet-halál meccs mindkét csapat számára. Azon fog múlni, hogy melyik csapatban vannak olyan játékosok, akikbe szorult valamiféle érzelem és szenvedély, és akik átérzik a jelentőségét a meccsnek. Amelyik csapatba több ilyen játékos van, az fog nyerni. A Diósgyőr életében Bódog Tamás érkezésével egészen más időszámítás kezdődött, és én nagyon szimpatizálok az új trénerrel. Úgy gondolom, hogy a DVTK meg tudja szerezni a három pontot.

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC

– Láthatjuk, hogy mi történik Mezőkövesden, és azt is látjuk, hogy a csak magyar játékosokkal felálló miképp szerepel. Csertői Aurél jó barátom, és hivatalból is a barátomnak szurkolok, ezért azt mondom, hogy a Paks biztosan nem szenved vereséget, döntetlen vagy vendég.

Gyirmót FC Győr – Vasas FC

– A Vasasnak ezt illene hoznia, de a Gyirmót felszabadultan játszhat. Nekem nagyon tetszik a Vasas 3-4-3-as játékrendszere. Nem a sablon 4-2-3-1-et erőltetik, hanem mertek elrugaszkodni. Nyerhetnek és esélyesebbek is az angyalföldiek, de teljesen háromesélyes a találkozó.

Videoton FC – Ferencvárosi TC

– Érdekes mérkőzés lesz, füstölni fog a kémény. A Videoton nagyon jó passzban van, a Ferencvárosnál viszont voltak nehézségek. Nehéz bármit mondani, vagy okoskodni arról, mi dönthet a meccsen. Nüanszok, minimális tényezőkön múlhat a találkozó, aki az adott napon jobb passzban ébred, az esetleg nyerhet, de a legvalószínűbbnek azt gondolom, hogy a csapatok megosztoznak a pontokon.

Olvasói sztorik