NB I

Debrecenből erősített a Gyirmót FC Győr

Horváth Csenger személyében egy új munkatárs kezdett el dolgozni a szakmai stábban.

Horváth Csenger személyében egy új munkatárs kezdett el dolgozni a Gyirmót FC Győr stábjában. A húszéves fiatalember játékos-megfigyelőként tevékenykedik a klubban. A Töltéstaván élő Horváth Csenger az országban a legfiatalabbként végezte el az alapfokú edző- és menedzserképzést. A 2000–es születésű testvére, Horváth Csanád pedig sokszoros utánpótlás-válogatott labdarúgó, aki jelenleg a portugál Vitória Guimaraes csapatának labdarúgója.

– Tavaly nyár óta a Debreceni Labdarúgó Akadémia vezető játékos-megfigyelőjeként dolgoztam, én koordináltam ezt a tevékenységet. Együtt kezdtem a Luis Castro által vezetett portugál szakmai stábbal, akiket a testvéremen keresztül ismertem meg. Nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztem ott, hiszen Debrecenben remek körülmények között és komoly elvárásoknak megfelelően dolgoztunk. A DVSC felnőtt csapatában jelenleg is van olyan labdarúgó, akit az én javaslatomra szerződtettek. Az eredmények mellett viszont azt is láttam, ami nem működik ebben a rendszerben – mondta a gyirmóti klub honlapjának.

Megkérdezték tőle, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia után egy ambiciózus fiatalember számára nem jelent-e visszalépést a Gyirmót FC Győr és az NB II.

– Semmiképpen, sőt én inkább előrelépésnek tekintem, hogy teljesen önálló munkát végezhetek. Az pedig igazi kihívás a számomra, hogy Gyirmóton én leszek a „scout” a felnőtt csapatnál. Természetesen dolgozni fogok az utánpótlás-korosztályoknál is, de itt az a szándék, hogy egy kézben legyen a játékosok megfigyelése. Az én feladatom lesz a játékosok felderítése, kiértékelése és így a tárgyalások valamint a döntések előkészítése. Lényegesen nagyobb hatással leszek ezekre a dolgokra és így sokat tanulhatok majd. Labdarúgóként sajnos nem voltam igazán tehetséges, és ezért elhatároztam, hogy egyszer majd sportigazgatóként szeretnék dolgozni.

Olvasói sztorik