NB I

„Az egységes és akaratos Honvéd megnyeri a bajnokságot”

Glázer Róbert szerint a hétvégi MTK‒Diósgyőr mérkőzésen dőlhet el a másik kieső kiléte.

Nagyon régen tartogatott olyan izgalmakat az élvonal hajrája, mint a mostani szezonban, amikor két fordulóval a vége előtt a végső győztes és az egyik kieső kilétét is homály fedi. Honlapunk állandó szakértőjét, Glázer Róbertet, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát kérdeztük arról: vajon a listavezető Bp. Honvéd, vagy a vele azonos pontszámmal álló Videoton nyeri a bajnokságot, és hogy a Gyirmót mellett melyik gárda int búcsút két hét múlva az NB I-nek?

Budapest Honvéd vagy Videoton FC?

‒ Természetesen a Videoton rendelkezik a legjobb háttérrel, de a legegységesebb, legakaratosabb csapat jelenleg a Honvéd, és az már eldőlt, hogy kettejük közül fog kikerülni a bajnok – kezdte Glázer Róbert. ‒ Ha az utolsó fordulóban fog eldőlni az aranyérem, akkor véleményem szerint a Honvéd lesz a bajnok, mert odahaza legyőzi a Vidit azzal a küzdőszellemmel, amit egész szezonban láthattunk. Jómagam is edzősködtem Kispesten, és tudom, milyen hangulat, milyen miliő veszi körül a klubot, és néhány győzelem után a szurkolók mennyire szeretik a csapatot. Kijelenthetjük, hogy most nagyon szeretik.

‒ A Videoton nagyon szép futballt játszik, de volt néhány váratlan pontvesztése, így a Honvéd szép lassan egyenjogúvá vált vele a bajnokság megnyerésére – folytatta szakértőnk. ‒ A Vidi ráadásul most hétvégén azt a Fradit fogadja, amely az elmúlt meccsein újra jól kezdett futballozni, és benne van a pakliban, hogy a Ferencváros pontot rabol a Videotontól. Ha ez így lesz, akkor a Honvédnak a döntetlen is elég lehet az utolsó fordulóban, ugyanis érzésem szerint a kispestiek megverik idegenben a DVSC-t.

A két bajnokesélyes hátralévő meccsei:

32. forduló: DVSC–Honvéd, Videoton–Ferencváros

33. forduló: Honvéd–Videoton

Az MTK‒Diósgyőr meccsen dől el a kiesés

‒ Az MTK-nál nem jönnek az eredmények, pedig a tőle megszokott szép focit játssza. Azt gondolom, ha a kék-fehérek most szombaton odahaza legyőzik a Diósgyőrt, akkor a DVTK lesz a másik kieső. Ha úgy alakulnak az eredmények, akkor persze még az Újpestnek is lehetnek problémái, de nem hinném, hogy így lesz. Az is tény, hogy a Mezőkövesd tavasza nagyon gyengére sikeredett, és még szintén kieshet, de szinte biztos vagyok abban, ha a DVTK kikap az MTK otthonában, akkor a miskolciak fognak búcsúzni. A Diósgyőr nagyon agresszív letámadásos futballt játszik, de utána elmaradnak a gólhelyzetek. Óriási csapatmunkát végeznek, de hiányzik a játékuk technikai kivitelezése, és úgy érzem, hazai pályán esélyesebb az MTK. Persze az eredmények bárhogyan alakulhatnak, és ha az MTK nem nyer, akkor ő került nagyon nehéz helyzetbe. A Mezőkövesd is kellemetlen helyzetben van, de szerintem az MTK‒DVTK mérkőzés lesz a kulcs a kiesés szempontjából – mondta Glázer Róbert.

A veszélyzónában lévő csapatok hátralévő meccsei:

MTK: MTK‒Diósgyőr, Paksi–MTK

Mezőkövesd: Mezőkövesd–Paks, Vasas‒Mezőkövesd

Diósgyőr: MTK‒Diósgyőr, Diósgyőr‒Debrecen

Debrecen: Debrecen–Honvéd, Diósgyőr‒Debrecen

Újpest FC: Újpest–Haladás, Ferencváros‒Újpest

Urbányi szerint is

„Nagyon könnyen elképzelhető, hogy az utolsó fordulóban, a Honvéd‒Videoton találkozón dől majd el bajnoki cím sorsa. Amennyiben így lesz, akkor a szenvedélyesebb hazai csapat lesz a bajnok” – nyilatkozta klubja, a sereghajtó Gyirmót FC honlapján Urbányi István vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik