NB I

Oda-vissza lenullázta a címvédő Fradit, bajnok az MTK női csapata

Az idegenbeli 1-0 után hazai pályán is egy góllal volt jobb az MTK a rivális ellen.

Jet-Sol Liga női NB I, döntő, második mérkőzés

MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző. Játékvezető: Újhelyi
MTK: Szőcs – Tóth B. (Papp D., 82.), Demeter, Csányi, Méry (Oláh, 61.), Farádi-Szabó, Pinczi, Palkovics, Krascsenics (Szabó Zs., 76.), Nagy L., Turányi. Vezetőedző: Szabados György
FTC: Németh J. – Szeitl, Aleksic, Vidovenyecz (Mosdóczi, 68.), Cankovic, Bognár E., Fenyvesi, Nagy Á., Bulatovic (Orji, a szünetben), Zlidnis, Poljak (Zágor, 61.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Turányi (77.)
A párharc végeredménye: 2-0 az MTK-nak.

A második mérkőzést rendezték a női NB I döntőjében: az első meccsen idegenben diadalmaskodó MTK a bajnoki címért, a Ferencváros az egyenlítésért lépett pályára a Hidegkuti-stadionban a két győzelemig tartó párharcban.

A második percben Bulatovic találta el a kapufát, igen közel került a gólhoz a Fradi. Cankovic fejese nem sokkal szállt mellé, megnyomta a találkozó elejét a címvédő FTC, csak a gól hiányzott a játékából. Bulatovic aztán bevette a hazaiak kapuját, de les miatt nem ért a találat. A félidő hajrájára aztán az MTK is megrázta magát: Csányi ígéretes lövése ment mellé. Nem sokkal a szünet előtt Cankovic centerezésénél is a kapufa segítette ki az MTK-t, aztán Szőcs kapus védett nagyot – a játékrészt viszont egy hazai kapufa zárta, Demeter járt közel a gólhoz.

Orji nagy ziccere volt az első komolyabb lehetőség a második félidőben: a Fradi-támadó jó ütemben kilépve a védők közül emelt fölé. Hosszú percekig egykapuzott a Ferencváros. Orji ismét emelt, labdája a kapufa és az érkező csapattárs között hagyta el a játékteret. Pinczi szabadrúgását Németh védte, ezen kívül azonban nem jutott el a vendégek kapujáig a házigazda – jól láthatóan a kék-fehérek a döntetlen tartására helyezték a hangsúlyt. Aztán egy újabb szabadrúgással már nem csak a kapuig, hanem a kapuba is eljutott az MTK: Németh bizonytalanul jött ki, Turányi Lilla így két védő szorításában az üres kapuba fejelt (1-0).

A hajrában mindent megtettek a vendéglátók, hogy már a félpályán megtörjék a Fradi lendületét – egy ilyen küzdelmet követően Csányi sérült meg, a pályán majd a vonalon túl kellett ápolni. Kihúzta a házigazda: az MTK 2014 után ismét bajnoki címet szerzett az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Ferencvárossal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik