NB I

Könnyed paksi siker: tíz perc alatt három gól a Gyirmótnak

Bartha bombagólt lőtt, Szakály duplázott a sereghajtó ellen.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Paksi FC – Gyirmót FC Győr 3-0 (3-0)
Paks, játékvezető: Bognár T.
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp (Kecskés, 74.) – Szakály (Daru, 77.), Hajdú, Bertus, Bartha – Haraszti (Hahn, 77.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gyirmót: Nagy S. – Achim, Bojovic, Radeljic, Szegi – Bori, Kiss M., Szalánszki, Vass (Veres, 88.) – Novák (Máté J., 74.), Madarász (Csiki, 61.). Vezetőedző: Urbányi István.
Gólszerzők: Bartha (20.), Szakály (27., 32.)

Az élvonal 31. játéknapján a már biztos kieső Gyirmót FC Győr a Paks otthonába látogatott. Az első percekben többet birtokolta a labdát a paksi együttes, a gyirmótiak gyors ellentámadásokból próbáltak zavart kelteni. Novák a 7. percben tört be ügyesen a hazai kapu előterébe, de Molnár kapus szögletre tudott menteni. A 20. percben aztán megtört a gólcsend: Bartha László középen iramodott meg a labdával, majd jó harminc méterről lövésre szánta el magát. A játékszer nagy erővel zúdult a bal alsó sarokba, a gyirmóti hálóőrnek esélye sem volt, 1-0.

Pár perccel később már két gól volt a Paksi FC előnye! A 27. percben Hajdú saját térfélről indította támadótársait, a vendégek részéről pedig Radeljic pont az ellenfélhez, Szakály Déneshez csúsztatott, aki a kapu közvetlen előterében nem hibázott, 2-0. Alig öt perccel később Szakály neve mellett már két találat szerepelt. Bertus szögletrúgása után a gólszerzőnek már nem volt nehéz dolga, a vendég védelem hibáit kihasználva, az ötösön nagy erővel berobbanva fejelt a gyirmóti kapuba, 3-0.

A hajrában a paksiak előtt adódtak kisebb lehetőségek a gólszerzésre, de az eredményjelzőn a szünetig már nem történt változás. A fordulás után aktívabb volt támadásokban a gyirmóti gárda, de Nováknak nem akart összejönni a gól… A 70. percben Bartha-Haraszti remek összjáték végén utóbbi játékos növelhette volna tovább a hazaiak előnyét, de Nagy Sándor óriási bravúrt bemutatva védett.

A hajrában az eredmény már nem változott, a paksiak győzelmüknek köszönhetően feljöttek a tabella ötödik fokára.

Olvasói sztorik