NB I

Az MTK sem tudta megállítani a Honvédot

A kiesés elől menekülő kék-fehérek kemény ellenfélnek bizonyultak, de zsinórban kilencedik meccsüket is megnyerték a kispestiek hazai pályán.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Budapest Honvéd FC – MTK Budapest 2-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 3370 néző. Játékvezető: Solymosi.
Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Baráth, Kamber, Bobál – Holender, Nagy G. (Vasiljevic, 82), Gazdag (Koszta, 60.), Zsótér – Lanzafame (Villám, 89.), Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi.
MTK: Petkovics – Poór, Grgics (Korozmán, 57.), Vadnai, Okuka (Martinez, 87.) – Vass, Katona – Borbély (Hrepka, 69.), Kanta, Ramos – Torghelle. Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Gólszerzők: Holender (64.), Koszta (83.) illetve Ramos (65.)

A bajnoki címre hajtó Honvéd a kiesés elől menekülő MTK-t fogadta a magyar élvonal 31. fordulójában szombat délután. Nem csak a két csapat tabellán elfoglalt helyezése miatt számított egyértelmű esélyesnek a kispesti együttes: a piros-feketék a Bozsik Stadionban játszott elmúlt nyolc mérkőzésüket megnyerték, míg a kék-fehérek idegenbeli mérlege az egyik legrosszabb a teljes mezőnyben – ráadásul a két fél utolsó, Bozsikban lejátszott bajnokiját 5-0-ra nyerte meg Rossi csapata az ősszel…

Ennek megfelelően a Honvéd kezdte aktívabban a mérkőzést, Lanzafame az első percekben kétszer is veszélyeztetett, de első lövését Petkovics hárította, a második pedig centiméterekkel ugyan, de elkerülte a kaput. Nem sokkal később Zsótér húzott el a bal oldalon, és küldött életerős lövést a kapu fölé, ami fölé szállt ugyan, de a helyzetek és az egymás után érkező beadások és szögletek azt sugallták, hogy hamarosan megszületik a Honvéd vezető találata.

De nem így történt, az első negyed órát követően lelassult a mérkőzés, és nem hogy gólt nem rúgott, de helyzetbe sem nagyon került a hazai csapat az első félidő további részében – igaz, az MTK is csak egy erőtlen Borbély-szabadrúgással és egy pontatlan Torghelle-fejessel próbálkozott.

A második játékrész első komolyabb helyzete Holender előtt adódott, aki egy röviden kifejelt labdát tűzött rá kapából, ám Petkovics hatalmas bravúrral hárítani tudott. Alig öt perccel később már a kapus sem menthette meg az MTK-t: Eppel lekészítése után Holender ugyanúgy, távolról próbálkozott, lövése azonban ezúttal már a kapuban landolt (1-0).

Csakhogy nem tartott sokáig a kispesti öröm: egy perc sem telt el, és egy Kanta-Okuka kényszerítő után utóbbi beadását a berobbanó Ramos kotorta a kapuba pár méterről (1-1). A hajrára fordulva előbb Zsótér, majd a túloldalon Kanta kísérletezett, de a kapusok mindkét oldalon résen voltak. A 82. percben Holender ismét a kapuba talált, de hiába örültek a hazaiak, a játékvezető szabálytalanságot látott, így érvénytelenítette a gólt. Ami viszont késik, az nem múlik: egy perccel később Eppel lefejelt labdáját a csereként beállt Koszta gyönyörű mozdulattal emelte be Petkovics feje fölött az MTK kapujába. A Honvéd ezzel behúzta a találkozót, és feladta a leckét az este pályára lépő Videotonnak.

Olvasói sztorik