NB I

Cserejátékosa mentett pontot a Haladásnak

A Vasas kétszer is vezetett, Gaál gólt lőtt volt csapatának, de a Hali a hajrában pontot mentett.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Swietelsky Haladás – Vasas FC
2-2
(0-1)
Sopron, Városi Stadion. játékvezető: Vad II
Haladás: Király – Jagodics (Schimmer, 84.), Wils, Devecseri – Polgár, Kiss B., Iszlai, Tóth M. (Halmosi, 75.), Bosnjak – Rácz, Jancsó (Kovács, 79.). Vezetőedző: Meszöly Géza
Vasas: Nagy – Burmeister, Korcsmár (Vaskó, 68.), Ristevski – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya – Kulcsár, Gaál (Ádám M., 73.), Remili (Manjrekar, 80.). Vezetőedző: Michael Oenning.
Gólszerzők: Iszlai (48. –
büntetőből), Schimmer (89.) illetve Burmeister (36.), Gaál (73.)

Az élvonal 31. játéknapján ideiglenesen otthonában, Sopronban fogadta a Haladás a Vasas játékosait. Az első percekben a Vasas uralta a játékot, az angyalföldiek többet birtokolták a labdát, a 10. percben pedig Kulcsár büntetőt harcolt ki, miután Bosnjak buktatta a tizenhatoson belül. A tizenegyes pont mögé Berecz állt, ám a fiatal középpályás lövését a rutinos Király hárította.

Az első félóra végén a szombathelyiek álltak nagyon közel a gólszerzéshez, ám Rácz Barnabás emelését Nagy Gergő bravúros reflexmozdulattal hárította. A gólcsendet végül a fővárosiak törték meg: a 36. percben Berecz ment el a 16-oson belül a jobboldalon, majd az alapvonalról adott középre, ahol tökéletesen érkezett Burmeister, akit hét méterről a kapuba fejelt, 0-1.

A vezetés birtokában a hajrában a Vasas növelhette volna tovább előnyét, ám Kulcsár lesen volt, Gaál pedig remek helyzetben nem talált kaput, így maradt a szünetig a 0-1.

A fordulás után hamar szépíteni tudott a Haladás: a 48. percben Kocsmár szabálytalankodott büntetőt érően Bosnjakkal szemben a tizenhatoson belül, Iszlai pedig magabiztosan értékesítette azt, 1-1. Pár perccel később a vezetést is megszerezhették volna a szombathelyiek, ám az 52. percben Tóth Máté az üres kapu fölé lőtt.
Az ellenakcióból már a Vasas veszélyeztetett, Berecz pedig centikkel fejelt kapu fölé.

A 73. percben újra a Vasasnál volt az előny: ekkor Hangya balról szépen adott be, középen pedig remek ütemben érkezett Gaál, aki a védők között a kapuba juttatta a labdát, 1-2. Egykori csapatát keserítette a gólerős játékos. A hazaiak ugyanakkor nem mondták le a pontszerzésről, aminek a 89. percben meg is lett az eredménye: a pár perccel korábban beállt Schimmer Iszlai csúsztatása után a földön fekve piszkálta a játékszert Nagy hálójába, így kialakítva a 2-2-es végeredményt.

Olvasói sztorik