NB I

Csak helyzetekig jutott a Fradi és a Debrecen

Gól nélküli döntetlennel zárult a DVSC kilencedik kerületi fellépése.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 0-0
Groupama Aréna, 6596 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Nalepa, Hüsing, Dilaver – Gera, Koch – Varga R. (Kundrák, 66.), Bognár (Radó, 68.), Moutari (Hajnal, 81.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
DVSC: Danilovics – Osváth, Szatmári, Brkovics, Ferenczi – Tőzsér, Holman (Szuk, 87.), Feltscher (Mengolo, 66.), Jovanovics – Könyves (Szekulics, 74.), Handzic Vezetőedző: Leonel Pontes

A dobogóért küzdő Ferencváros fogadta a kiesés ellen harcoló Debrecent az NB I harmincegyedik fordulójában. A hazaiaknál a bemelegítés közben megsérült Leandro, így helyette Hüsinget jelölte Doll a kezdőcsapatba.

Hiába végződött gól nélküli döntetlennel az első játékrész, nem unatkozhattak a nézők a Groupama Arénában, köszönhetően annak, hogy mindkét együttes próbált támadni. A hazai oldalon Gera szerezhetett volna gólt a 24. percben, ám Osváth az utolsó pillanatban blokkolni tudott, majd a 44. percben szintén a védő mentett hatalmas helyzetben Moutari előtt. A debreceniek a 27. percben már majdnem ünnepeltek, ám Lovrencsics a gólvonalról kivágta Feltscher lövését, Könyves próbálkozása pedig alig ment el a bal kapufa mellett a 41. minutumban.

A szünet után is jó iramban – magyar szinten -, de kevesebb helyzettel folytatódott a meccs, az 52. percben Könyves és Feltscher tüzelt rövid időn belül Dibusz kapujára és mellé. Tizenkét percre rá inkább láthattunk szép, mintsem veszélyes megoldást Bödétől, aki félollózott egyet, ám Danilovics könnyedén hárított. A folytatásban fölényben játszott az FTC, a vendégek kontrákra rendezkedtek be, de nagy helyzet miatt egyik oldalon sem kellett igazán izgulniuk a szurkolóknak. A 86. percben Kundrák került jó lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, ám csak az oldalhálóba lőtt. A maradék percekre a Fradi benyomta a kapuja elé a DVSC-t, gólt azonban nem szerzett, így maradt a 0-0.

Olvasói sztorik