NB I

Bódog nyálas DVTK-t, Doll egyetlen pozitívumot látott

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2

Bódog Tamás, DVTK: – Az első félidő értékelhetetlen, a második félidő jó volt, azzal elégedett vagyok. A játékosok fejében tisztába kellett tenni néhány dolgot a szünetben, mert a kiesés elleni küzdelem során ennyire nyálasan nem lehet játszani, mint ahogy az első félidőben játszottunk. A játékosok messze helyezkedtek egymástól, a párharcok során nem értek oda, szétszakadt a csapat, agresszivitás semmi. A csatárok magasan próbáltak letámadni, ugyanakkor mélyen védekeztünk, emiatt olyan távolság nyílt a csapatrészek között, amit nem lehet levédekezni. Lehet sokat futni, sprintben közlekedni, de nem lehet odaérni. Amikor feljebb toltuk a védekezést, agresszívebbek lettünk, onnantól működött minden. Koráűbban nem voltunk középen elég masszívak, ezért a 4-4-2-es szerkezteről 3-4-3-ra váltottunk, ezáltal többen lettünk a középpályán, jobban le tudtunk támadni, és odaértünk előre is. A második félidőben úgy játszottak, ahogy kell, így kellett volna az elejétől fogva, és akkor nem lett volna a katasztrofális első félidő. Erre fogunk építeni, és a jövő héten megpróbáljuk az első perctől így felépíteni a játékunkat, mint ahogy ma a második félidőben tettük. Reális a döntetlen, de a mi helyzetünkben megengedhetetlen, hogy elajándékozzunk egy félidőt.

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – Az első félidőben a mérkőzés úgy alakult, ahogy megbeszéltük, erre készültünk az egész héten. Játszottunk egy fantasztikus 45 percet, akkor a csapatomban volt még sebesség, agresszivitás, így 2-0-s előnyben mentünk a szünetre. Az öltözőben azt beszéltük meg, hogy 10-15 percig aktívan fogunk játszani, nem állunk be védekezni a 16-osunkra, ugyanazt játsszuk, mint az első félidőben. Azonban rögtön a 2. percben kaptunk egy buta gólt, az nem fordulhat elő, hogy egy kivédekezett szöglet után visszarúgják a labdát, és egy üres játékos gólt fejel. A játékosaim szerint lesről, én a kispadról nem láthattam. Ezzel a hazai csapat visszajött a mérkőzésbe, a saját játékukat játszották. Mi idegesek lettünk, és ugyanaz fordult elő, mint a múlt héten, hiányzott a második félidőben a sebesség, az agresszivitás a játékunkból. Az egy ponttal meg elégedettnek kell lennünk. Természetesen az első félidő alapján hármat szerettünk volna, ezért kissé bosszús vagyok. Meg kell dicsérnem a játékosokat, az akarattal nem volt baj, ha így folytatjuk, akkor a bajnokság hajrájában nem lehet baj.


forrás: dvtk.eu


Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 0-0

Thomas Doll, FTC: – Ez nem volt egy jó bajnoki meccs. Csodálkoztam, hogy bátortalanok voltunk, különösen a támadójátékunkban, így nem is tudtuk nyomás alá helyezni a Debrecent. Nem emlékszem, hogy lett volna olyan helyzet, ahol egy szabadrúgást sikerült volna kiharcolnunk a saját magunk javára az ellenfél tizenhatosa előtt, pedig remek volt a pálya. Nem érdemeltünk győzelmet. Egészen jó úton haladtunk, jó meccseink voltak, azt gondolom, hogy pár játékosunknak bátrabban kellene játszania, mert túl nagy a különbség egy-egy futballista jó és rossz „arca” között. Az egyetlen pozitívum egy ilyen mérkőzésen, hogy nem kaptunk gólt. Ez a meccs beleillik szezonbeli teljesítményünkbe. Csalódott vagyok, mert az MTK elleni győzelmet követő héten – látva az edzésmunkát – úgy éreztem, hogy egy lépéssel előrébb tartunk. A bemelegítés során egy fontos játékosom, Leandro megsérült és kiesett. Ő fontos játékos a passzra épülő játékunkban. Egész meccsen nem éreztem, hogy nyomás alatt tartottuk volna a Debrecent, sok labdavesztésünk volt. Ha sok hibát vétesz, és elől nem jönnek be a passzok, akkor állandóan csak loholsz az események után, így egy hazai mérkőzésen sem lehet nyomás alá helyezni az ellenfelet. Nagyon boldog vagyok, hogy két hét kihagyás után Batik Bence ismét velünk van. Jól edz, és egyáltalán ennek örülök, hogy idáig eljutott. Számára fontos, hogy szerepet kapjon, és velünk tudjon tréningezni. Radó András visszatérésének is örülök, sokáig küszködött az izomszakadásával. Most már tíz napja tud úgy edzeni, hogy nincs panasza. Botka Endre nem egészséges, sajnos a válogatottban összeszedett sérülése kiújult.

Leonel Pontes, DVSC: – Jó meccs volt, két remek csapattal. A Ferencváros más célokért játszik, természetesen tudtuk, hogy nehéz találkozó lesz. A játékosaimnak a fegyelmezett játékért gratulálok, elégedettek vagyunk az egy ponttal, de a kialakított helyzeteink alapján több is volt benne. Elégedettnek kell lennünk egy ponttal, reálisan kell nézni a helyzetünket. Egy sokkal jobb, válogatott játékosokkal teli csapat ellen játszottunk. Persze a végén éreztük, hogy lehetett volna több benne. A meccs előtt éreztem a kurázsit, az akaratot a csapatban, sajnos nem jött össze több. Ha az első félidőben betalálunk, egyszerűbb lett volna és kontrázhattunk volna. Az első félidőben nyerhettük volna meg a meccset.

forrás: fradi.hu és ulloi129.hu


Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Vasas FC 2-2

Mészöly Géza, Haladás: – Nem veszítettünk két pontot, hanem szereztünk egyet. Igazi csapatmunka volt a mai teljesítményünk. A második félidőre úgy tudtunk kimenni, ahogy elterveztük és hamar egyenlítettünk is. Örömteli, hogy a beszálló játékosok – Halmosi, Kovács – sokat hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez. Külön kiemelném a fiatalokat, nem kevesebb, mint öt, 1996 után született fiatal volt a kezdőben. Ez kicsit engem is igazolt, hogy bátran be lehet tenni őket a csapatba. Tóth Mátét például úgy terveztük, hogy végig játszatjuk, de a héten érettségizett, és inkább lecseréltem. Izgalmas, jó meccset vívtunk, megbecsüljük az egy pontot. Érdekes, hogy amikor a meccs előtt a vendégjátékosok meglátták, hogy mennyi hiányzónk van, azt mondták: ha most nem soha az életben nem verjük meg a Haladást.

Michael Oenning, Vasas: – Csalódott vagyok, hogy elmaradt a győzelem, hiszen minden esélyünk megvolt a három pont megszerzésére, sokat tettünk a meccsbe. Sok helyzetünk volt, elég ha a kimaradt tizenegyesre gondolok. A találkozó végére sajnos veszítettünk a szervezettségünkből is. Ugyanakkor gratulálok a Haladásnak is, mindent megtettek, hogy megnyerjék a találkozót, vagy legalább pontot szerezzenek.

forrás: haladas.hu


Budapest Honvéd – MTK Budapest 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Olyan mérkőzést kaptunk, amilyenre számítottunk. Az MTK Budapest visszahúzódott, és inkább kontrákból, pontrúgásokból veszélyeztettek. Nem játszottuk életük meccsét, de elvégeztük a győzelemhez szükséges feladatokat. Sok hibát követtünk el, így most a kispesti szív vitt minket előre, ami kellett a győzelemhez.

Tamási Zsolt, MTK: – Gratulálok a csapatomnak a teljesítményhez, és a Honvédnak is a győzelemhez, izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első húsz percben nagyon kapkodtunk, és csak utána tudtunk megnyugodni, persze így is a Honvéd volt a kezdeményezőbb. A kapott gólra gyorsan tudtunk válaszolni, ezután pedig előre cseréltünk, mert egyértelműen a három pont megszerzése volt a cél. Úgy éreztem, hogy mi voltunk inkább fölényben, amikor azt a szerencsétlen gólt kaptunk, így nagyon rossz időben érkezett. Nincs mese, a hátralévő két mérkőzésünket meg kell nyernünk.

forrás: mtkbudapest.hu


Paksi FC – Gyirmót FC Győr 3-0

Csertői Aurél, Paks: – Jól futballoztunk helyenként az első félidőben és szép gólokat rúgtunk. El is döntöttük a találkozót és így a folytatás már nem nagyon akartunk előre menni. Valahol megértem a játékosaimat, de nekem mint edzőnek természetesen van hiányérzetem, Ezzel azonban most nem akarok foglalkozni, mert erről az öltözőben kell majd beszélni. A pontok, a siker és a megbecsülés a számunkra továbbra is fontosak.

Urbányi István, Gyirmót: – Az első helyzetünk nekünk volt és sokat segített volna ha kihasználjuk, mert utána már gyengébbek sőt gyengék voltunk. Erre pedig csak részben ad magyarázatot a helyzetünk. Az első félidőben nem az Gyirmót FC Győr játszott, amely versenyképes volt a bajnokságban. A második félidőben már zártabbak voltunk, de már csak néhány kóbor lehetőségünk volt, amelyek hit nélkül nem is lehetettek eredményesek. Ma nem voltunk egy súlycsoportban az ellenfelünkkel és ez elsősorban a koncentráció hiányában mutatkozott meg. Nagyon nehéz két mérkőzés vár még ránk és ezt nem a tét miatt mondom.

forrás: gyirmotfc.hu


Újpest FC – Videoton FC 0-3

Henning Berg, Videoton: – Ez egy nagyon jó eredmény! Tudtuk a mérkőzés előtt a Honvéd-mérkőzés állását, tudtuk, hogy mindenképpen nyernünk kell, és nyertünk is. Jól fociztunk ma. Két fontos gólt szereztünk a mérkőzés elején, Stopi remekül fejelt a hálóba és Nego is szépen oldotta meg a találata előtti szituációt. A kiállítás után az Újpest nagyon nehéz helyzetbe került. Nem mondom, hogy ott eldőlt a három pont sorsa, de onnan hatalmas feladat lett volna visszajönni. Nagyon örülök az eredménynek, nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Jó formában vagyunk, nagyon várjuk a hátralévő két meccset, ahol tovább harcolunk a bajnoki címért!

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első tíz perc rendben volt, jól kezdtünk – már amennyiben tíz perc után beszélhetek egyáltalán jó kezdésről. Aztán kaptunk két gólt gyorsan, ezeket nagyon könnyen adtuk oda az ellenfélnek. A kiállítás után pedig vége is volt a meccsnek. Véleményem szerint a második félidőben már mind a két csapat a hármas sípszót várta. Gratulálok a Vidinek, ők ma élesebben játszottak.

forrás: vidi.hu

Olvasói sztorik