NB I

Elherdálta kétgólos előnyét a Mezőkövesd

A Diósgyőr a második félidőben akár fordíthatott is volna.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3043 néző. Játékvezető: Iványi

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Busai (Fülöp, 81.), Jagodinskis (Dausvili, 73.), Tamás – Mevoungou – Vela, Makrai – Ugrai – Szarka, Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Egerszegi, Sós (Baracskai, 61.) – Molnár (Pauljevics, 83.), Bacelic-Grgic, Kink (Diallo, 66.) – Strestík.
Vezetőedző: Radványi Miklós
Gólszerzők: Makrai (47.), Busai (68.), illetve Molnár (13.), Sós (17.)

Hatpontos mérkőzésre készült a Diósgyőr és a Mezőkövesd az OTP Bank Liga 31. fordulójában. A borsodi rangadónak óriási tétje volt, ugyanis a felek csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a kieső pozícióban található MTK-t.

A csapatok rossz előjelekkel hangoltak, a miskolciak az utolsó pillanatban engedték ki a kezük közül a győzelmet a sereghajtó, s már kieső Gyirmót ellen, míg a vendégek a Honvédtól szenvedtek 5-1-es vereséget.

Az összecsapás elején valamelyest a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, ám a 13. percig egyetlen lehetőséget sem jegyezhettünk fel. Ekkor azonban a vendégek zörgették meg a hálót, Molnár 14 méterről vette be Antal kapuját, így idénybeli nyolcadik találatát jegyezte a bajnokságban. (0-1)

A Diósgyőr alig ocsúdott fel a bekapott gólból, Sós kapott remek mélységi labdát, s alig három perccel később estében kotort a hálóba, így megduplázta a Mezőkövesd előnyét. (0-2)

Ezt követően magasabb fordulatszámon pörgött a vendéglátó, míg a vendégek visszaálltak kontrázni. A 31. percben Vela lőtt egy méterrel a kapu fölé, majd jó tíz perccel később ismét a spanyol légiós vállalkozott 16 méterről, ekkor Tujvel hárított.

A szünetben rendezhette sorait a Diósgyőr, ugyanis a 47. percben sikerült szépítenie. Eperjesi beadása után Makrai kilenc méterről bólintott Tujvel kapujába. (1-2)

A folytatásban tovább nyomott a Diósgyőr, s a 67. percben egy látványos akció végén ki is egyenlített. A szélről érkező beadást Busai Attila sarokkal húzta be a jobb alsóba. (2-2)

Ezt követően sem lankadt a vendéglátó, a 73. percben Ugrai kínálta meg Tujvelt, aki nem sokkal később Szarka hat méteres fejesét is védte. A zárszó Gohéré volt, ám távoli löketét hárította Antal.

A borsodi rangadó így 2-2-es döntetlennel zárult, az eredmény pedig egyik csapatnak sem kedvező, ugyanis így sem a Diógyőr, sem a Mezőkövesd nem tudott érdemben meglépni az MTK elől.

Olvasói sztorik