NB I

Véber szerint a Honvéd és a Diósgyőr lehet a hétvége nagy nyertese

A szókimondó tréner úgy érzi, a Videoton, a Ferencváros és a Vasas is pontokat hullajt a 31. fordulóban - NB I-es előzetes.
A tabella:
1. Bp. Honvéd 56 pont/17 győzelem
2. Videoton FC 56/16
3. Ferencvárosi TC 48
4. Vasas FC 47
5. Haladás 42
6. Paksi FC 41
7. Újpest 39
8. DVSC 37
9. DVTK 35/10
10. Mezőkövesd Zsóry FC 35/9
11. MTK Budapest 35/8
12. Gyirmót FC 21 – már kiesett

A hajrához érkezik az OTP Bank Liga, szombaton ugyanis már a 31. fordulót rendezik, melyet már csak kettő játéknap követ. Mindkét bajnokaspiráns, az éllovas Budapest Honvéd és a vele azonos ponttal álló Videoton is a kiesés elkerüléséért harcoló csapattal találkozik.

A bennmaradásért folytatott harc hasonlóan izgalmasan alakul, mint az első helyért zajló csata. Az utolsó előtti MTK ugyanis azonos ponttal áll a tizedik Mezőkövesddel és a kilencedik Diósgyőrrel, míg a nyolcadik Debrecennek is csupán két pont az előnye a trió előtt.

A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a Nyíregyháza, a Pécs, a Mezőkövesd és a Lombard Pápa korábbi vezetőedzője, Véber György latolgatta az esélyeket.

Ferencvárosi TC – DVSC

-Döntetlent várok. A Debrecennek nagyon kell minden pont,és felfelé ívelő formában vannak. Persze a Fradinak is kéne a pont, de szerintem ez a meccs most pontosztozkodással ér véget.

Paksi FC – Gyirmót FC Győr

– Egyértelműen paksi sikerre számítok, amivel a tolnaiak bennmaradnak az élvonalban, sőt, a Paks ezzel a győzelemmel végképp a mezőny első feléhez fog tartozni.

DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC

– Biztos, hogy a Diósgyőr fog nyerni. A DVTK az edzőváltás óta nagyon jól szerepel, a Mezőkövesdnek pedig nagyon rossz tavasza van. Persze ott is edzőváltás volt, de nem mindegy, hogy az új tréner milyen állapotba lévő csapatot vesz át. Mezőkövesden jelen pillanatban nagyon ramatyul állnak a dolgok.

Budapest Honvéd – MTK Budapet

– Ez borzasztóan ravasz mérkőzés lesz, hiszen a bajnoki címért küzdő gárda játszik a kiesés ellen küzdő együttes ellen. Azt hiszem, hogy a Honvédnak ezen a meccsen nem szabad hibáznia, és szerintem a kispestiek nyernek is.

Swietelsky Haladás – Vasas FC

– A Vasas még lehet bronzérmes, de az utóbbi időben nem látom, hogy azt a teljesítményt nyújtanák, amit a szezon korábbi kétharmadában, így elúszni látszik az angyalföldieknek a dobogó. A Haladás kiegyensúlyozottan szerepel, főleg „otthon”. Döntetlent mondok.

Újpest FC – Videoton FC

– Sokan mondják, hogy az Újpestnek már nem érdekes ez a meccs, de én meg azt mondom, hogy igenis érdekes, mert vereség esetén a lila-fehérek az utolsó két fordulóra konkrét kiesőjelöltek lehetnek. A Vidi a bajnoki címért hajt, de megkockáztatom, hogy ez is döntetlen lesz.

Olvasói sztorik