NB I

„Nagyobb mozgás lesz” – már tárgyal kiszemeltjeivel a Ferencváros

„Vannak kölcsönjátékosaink, akik nagy valószínűséggel visszatérnek a klubjukhoz, a lejáró szerződésűekkel is megy még az alkudozás.”

A Ferencváros másodedzőjével, Máté Csabával beszélgetett a klub sajtócsütörtökén az ulloi129.hu. Máté elárulta azt is, mikor kezdődik a nyári felkészülés, de az erősítések is szóba kerültek.

– Szerintem az utóbbi idők legizgalmasabb bajnoksága ez, a Gyirmót kivételével minden csapatnak még van célja, van aki a bajnoki címért, van aki a negyedik helyért, ami esetleg Európa Liga indulást érhet, a hetedik helytől lefelé pedig a kiesés ellen. Ezáltal az utolsó mérkőzések is minden pályán feszültséggel lesznek teli, élet-halál kérdése a pontszerzés, akár egy pontnak is nagy jelentősége lehet. A debreceniek extra motiváltak lesznek, tudják, milyen helyzetben vannak, mi sem szeretnénk a harmadik helynél hátrébb végezni, valamint a Magyar Kupát meg akarjuk nyerni, ezt csak úgy tudjuk elérni, ha száz százalékot nyújtunk. Nüansznyi különbségek vannak, egy mérkőzés is akár egy hibán múlhat, a végjátékban döntő lesz, hogy mentálisan melyik fél bírja jobban a nyomást – fogalmazott.

– A jövőt illetően vannak tervek, már tárgyalásban állunk játékosokkal. Nem egyszerű a dolog, korán kezdődik a bajnokság és a nemzetközi selejtezők, ezért az átigazolásokban korán kell dönteni, a játékosok pedig nem szeretnek korán dönteni, mert úgy érzik, hogy van idejük augusztus végéig. Ezt a játékot kell úgy játszani, hogy a június 11-i kezdésre mindenki itt legyen a felkészülés elején, ne az legyen, hogy valaki 2-3 héttel később esik be és nem tudunk rá számítani. Ez a feladat, hogy sikerüljön meggyőzni a kiszemelteket arról, hogy itt akarjanak lenni a Ferencvárosban. Sajnos nem egy poszt van, aki látja a keretünk összetételét, vannak kölcsönjátékosaink, akik nagy valószínűséggel visszatérnek a klubjukhoz, a lejáró szerződésűekkel is megy még az alkudozás. Úgy érzem, hogy a télhez hasonlóan nagyobb mozgás lesz – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik