NB I

Mezőkövesden szurkolnak a Diósgyőr bennmaradásáért

Persze első körben a saját NB I-es tagságuk megőrzése a cél.

Három fordulóval a vége előtt Diósgyőr–Mezőkövesd mérkőzést rendeznek az NB I-ben, ezúttal semleges helyszínen, Debrecenben. A miskolciak vannak jobb formában, noha a Gyirmót elleni mérkőzésen nagy esélyt szalasztottak el, előnybe kerülhettek volna a bennmaradásért vívott harcban. Így mindkét csapat 35 ponttal áll a bajnokságban, éppen ezért érdekes lesz a megyei rangadó.

– Egy kicsit pikánsabb lesz a találkozó, számomra is, hiszen sokat voltam Diósgyőrben, ez pedig most egy kiesés elleni háború, 4-5 csapat is veszélyben van még. Nagyon várom a mérkőzést, játszottam már a Diósgyőr ellen, akkor sikerült egy gólt rúgnom, de azóta sok dolog változott Diósgyőrben is. Új emberek érkezetek, új vezetés. De a szívemben egy kis darabka ott van belőle, sok mindenre szívesen emlékszem vissza. Sajnálnám, ha kiesnének, de azt sem szeretném, hogy mi búcsúzzunk. Jó lenne, ha mindkét csapat bennmaradna – monda Gohér Gergő a mezőkövesdi honlapon.

És hogy elégedett lenne-e egy döntetlennel, vagy csak a győzelem elfogadható? Az a meccs képétől függ.

– Győzelemre törekszünk egyértelműen, nem szeretnénk, ha az utolsó két meccsen azzal kellene foglalkoznunk, hogy felmerülhet a kiesés. Ha most nyernénk, akkor szinte bennmaradnánk. Jó lenne, ha a többiek mérkőzéseire nem kellene figyelnünk, hanem a saját kezünkben lenne a sorsunk – hangsúlyozta Gohér.

Szerinte az, hogy semleges pályán játszanak, előny lehet számukra. A Diósgyőrnek sok szurkolója van, és Debrecenbe is sokan kísérik őket. Reméli, őket is sok kövesdi buzdítja majd, hiszen náluk is remek tábor van, bár a diósgyőrihez nem lehet hasonlítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik