NB I

Három tehetségével is profi szerződést kötött a Videoton

Pápai Kristóf, Lencsés Balázs és Réti Patrik aláírták életük első profi szerződését. Mindhárman a Vidi saját nevelésű labdarúgói és mindannyian az idei szezonban mutatkoztak be a felnőttek közt – írja a Videoton hivatalos honlapja.

Pápai Kristóf 1998-as születésű, 9 éves kora óta focizik a Vidiben. A villámléptű szélső első NB III-as szezonjában 14 meccsen négy gólnál jár.

Lencsés Balázs szintén 1998-ban született és ő is 9 éves kora óta a Vidi labdarúgója. A fiatal védő eddig 15 alkalommal szerepelt az NB III-ban – ezeken egy gólt lőtt – emellett 12 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban a Vidi U19-es csapatában, ahol hétszer volt eredményes.

Réti Patrik társaihoz hasonlóan 1998-as születésű, 11 éves kora óta a Vidi játékosa. 2012 és 2016 között a Puskás Akadémia együttesében szerepelt, majd tavaly nyáron tért vissza, és azóta a Vidi II egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát, mint középpályás.

A fotó a vidi.hu-ról származik.

Az utóbbi időszakban mindhárom fiatal futballista több alkalommal is meghívást kapott Henning Berg vezetőedzőtől az első csapat edzéseire.

– A klub részéről az, hogy szerződést kötöttünk a három fiatal játékossal, egyfajta megelőlegezett bizalom. Az edzéseken, és helyenként a második csapat bajnoki mérkőzésein mutatott teljesítményükkel rászolgáltak erre. Hogy a jövőben mit érnek el a labdarúgásban, most már csak rajtuk múlik, a klub a lehetőséget megadta számukra, ez a profi szerződés mindenképp biztonságot és segítséget nyújt nekik. Azzal mindenki tisztában van, hogy még rengeteg munka vár rájuk, sokat kell még fejlődniük. A fiatalabb korosztályban szereplő játékosok részére fontos üzenete lehet annak, hogy három saját nevelésű labdarúgó kapott profi szerződést – nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

Szintén a Vidi II-vel kapcsolatos hír, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Baksa Dénessel valamint Véninger Bertalannal.

Olvasói sztorik