NB I

Kiderült: ezért kényszerül Szolnokra az Újpest

A klub állítólag már korábban kérte a pályafűtés megoldását.

Az Újpest FC is megkapta a licencet a következő szezonra az MLSZ-től. A kérelemben hazai pályának nem a Szusza-stadiont, hanem Szolnokot írták be, mert ott van pályafűtés, náluk viszont ‒ a közelmúltbeli 800 millió forintos állami felújítás ellenére ‒ nincsen.

Gyarmati Eszter ügyvezető az alábbi videóban elmondta, folyamatosan egyeztetnek az érdekeltek az ügyben, hogy mihamarabb megoldás szülessen a helyzetre és otthon játszhassanak.

Hozzátette, a felújítást a Nemzeti Sportközpontok rendelte meg, az Újpest FC-nek nem volt beleszólása a részletekbe. „Szerettük volna, hogy a pályafűtés is belekerüljön, de sajnos nem így történt. Tisztában voltunk azzal, hogy szükség van erre a következő szezonra, ennek ellenére nem tudtuk elérni, hogy belekerüljön a beruházásba.”

Az ügyvezető elárulta, az UTE-nak már van jóváhagyott TAO-pályázata a pályafűtésre vonatkozóan, de az MLSZ részéről erre a projektre jóváhagyott összeg nem fedezi a költségeket. Jelenleg 100 millió forintnak nincs meg a fedezete. A munkálatok hat hetet vesznek igénybe.

Olvasói sztorik